Чешкият нападател Яромир Ягър се отличи с гол и асистенция

...
Чешкият нападател Яромир Ягър се отличи с гол и асистенция
Коментари Харесай

Яромир Ягър продължава да пише история в НХЛ

Чешкият нападател Яромир Ягър се отличи с гол и асистенция при успеха на Калгари над гостуващия Детройт с 6:3 и изравни достижение на легендата Горди Хоу. Ягър вкара първото си попадение с екипа на канадците, с който направи 5:2 за домакините, а преди този момент той взе участие в изработването на гола на Марк Янковски, с който канадците откриха резултата. Така чехът стана първият състезател след Хоу, който записва гол и асистенция в мач от лигата на възраст над 45 години.
Tonight's @Cornerstone_YYC Player Of The Game is #68! First goal as a Flame! #LeadTheWay #DETvsCGY pic.twitter.com/OG8FCcSaf1
— Calgary Flames (@NHLFlames) November 10, 2017

Ягър, който е на 45 години и 268 дни, е вторият най-хубав изпълнител в историята на НХЛ с 1918 точки след друга легенда Уейн Грецки с 2857 точки. Той е и трети във безконечната голмайсторска листа със 766 попадения след Грецки с 894 и Хоу с 801. Джони Годро се отличи с два гола и асистенция при триумфа на Калгари. Антъни Манта приключи с попадение и две асистенции за Детройт, който прекъсна серия от две следващи победи при гостувания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР