Чешкият министър на здравеопазването Петр Аренбергер подаде оставка днес след

...
Чешкият министър на здравеопазването Петр Аренбергер подаде оставка днес след
Коментари Харесай

За четвърти път от началото на пандемията чешки здравен министър подава оставка

Чешкият министър на опазването на здравето Петр Аренбергер подаде оставка през днешния ден след разкрития в медиите, че не е заявил парцели и приходи, когато е поел поста на 7 април, оповестява „ Политико “.
При формалното оповестяване на решението си Аренбергер съобщи, че е „ претърпял медиен линч " и дефинира неправилната си декларация за благосъстоятелност като „ неточност ". Той също по този начин е подложен на рецензия за уволнението на интердисциплинарна група специалисти, които са съветвали здравното министерство, с причините, че броят на инфектираните и смъртните случаи в този момент е надалеч по-нисък.
 Главният прокурор на Чехия подаде оставка, евентуално поради Врбетице Главният прокурор на Чехия подаде оставка, евентуално поради Врбетице
Главният прокурор на Чехия Павел Земан подаде оставка, заяви през днешния ден в Туитър вицепремиерът на държавното управление и министър на вътрешните ра...
Аренберегер става четвъртият чешки министър на опазването на здравето, Той ще бъде сменен от Адам Войтех, който беше министър на опазването на здравето, когато стартира епидемията. Войтех заемаше поста от декември 2017 година до предишния септември, когато подаде оставка заради внезапно повишаване на случаите на ковид.
Новината беше оповестена за първи път от министър-председателя Андрей Бабиш в Брюксел на среща на върха на водачите на Европейски Съюз. Той сподели, че Аренбергер не е схванал, че условията за „ заявления за благосъстоятелност са по-строги на министерско равнище “. Той също похвали Войтех, настоявайки, че съжалява за напускането му на държавното управление мниналата година. „ Мисля, че той беше доста добър министър “, добави Бабиш.
Този коментар е помрачен от обстоятелството, че той и Войтех се сблъскаха предишния август, откакто Войтех предложи на чехите да носят маски в магазините и в публичния превоз, с цел да спрат разпространяването на вируса. По това време Бабиш разкритикува обществено концепцията и разказа Войтех като човек, който „ не е министър на действието “. Тогава Войтех отстъпи и което в последна сметка докара до това Чехия да стане страната с едни от най-високите равнища на смъртност от COVID-19 на планетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР