Чешкият министър на промишлеността окуражи преговарящите. Има разбирателство между страните

...
Чешкият министър на промишлеността окуражи преговарящите. Има разбирателство между страните
Коментари Харесай

Чешкият министър на промишлеността: Има разбирателство между страните членки за осигуряване на енергия

Чешкият министър на индустрията окуражи договарящите. Има съгласие сред страните членки за обезпечаване на заеми за търговците на сила за гарантиране на ликвидността на пазара.

Има две оферти за налагане на таван на цените на силата в Европейски Съюз, които ще бъдат разисквани в петък от министрите на енергетиката на страните членки. Това заяви чешкият министър на индустрията Йозеф Сикела, представен от организация ЧТК, съобщи Ройтерс, представена от.

Той уточни, че чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз събира отзиви и оферти, в това число за разделянето на цената на тока от този на газа, както и за налагането на таван на цената на производителите с по-ниска себестойност като възобновими енергийни източници, нуклеарно гориво или въглища.

Според Сикела разделянето на цените на газа и електричеството може да докара до нараснала консумация на газ. По думите му има съгласие сред страните членки за обезпечаване на заеми за търговците на сила за гарантиране на ликвидността на пазара.

Чешкото председателство на Европейски Съюз ще показа през днешния ден систематизиран вид на позициите на страните членки по тематиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР