Чешкият милиардер Даниел Кретински е в напреднали преговори за купуването

...
Чешкият милиардер Даниел Кретински е в напреднали преговори за купуването
Коментари Харесай

Шефът на Мартин Минчев купува клуб от Висшата лига

Чешкият милиардер Даниел Кретински е в напреднали договаряния за пазаруването на 27% от акциите на Уест Хям. Планът на 46-годишния предприемач е след това да придобие мажоритарния дял на " чуковете ".

Английската преса твърди, че договорката се договаря от месеци и ще постави началото на края на ерата на двамата съсобственици Дейвид Голд и Дейвид Съливън и вицепрезидента Карън Брейди, които ръководят клуба от 2010 година.

Кретински е притежател и на Спарта (Прага), където свети нашият юношески национал Мартин Минчев. Богаташът прави оценка Уест Хям на към 600 милиона паунда. Това се приближава до желаната от Голд и Съливън цена от към 650 милиона.

Любопитното е, че Уест Хям към този момент има трима чешки футболисти, двама от които са твърди титуляри – Томаш Соучек и Владислав Цоуфал. През лятото в отбора на Дейвид Мойс заигра чартърен и Алекс Крал.

През лятото актуалните притежатели разкриха, че са отхвърлили две предложения от PAI Capital, зад която стои азербайджанският предприемач Насиб Пириев. Тогава се твърдеше, че второто предложение е било за 350 милиона, което е доста по-малко от желаната от притежателите сума. Американците обаче не крият, че на процедура клубът е разгласен за обмен от най-малко една година. По всичко наподобява, че Кретински, въпреки и на части, в последна сметка ще закупи мажоритарния пакет. В момента той се държи от Съливан, който има 51,5% от акциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР