Чешките власти затегнаха мерките за борба с Covid-19, като забраниха

...
Чешките власти затегнаха мерките за борба с Covid-19, като забраниха
Коментари Харесай

Забраниха на чехите да излизат от домовете си от 21 до 5 часа

Чешките управляващи стегнаха ограниченията за битка с Covid-19, като не разрешиха на жителите да излизат на открито от 21:00 ч. до 05:00 ч., предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Ограниченията, които работят (в Чехия) през последните дни, не дадоха нужния резултат. Правителството взе решение да ускори ограниченията. От 28 октомври до 3 ноември се не разрешава свободното напредване на жители на територията на Чехия от 21:00 до 04:59 ч. ", съобщи през днешния ден чешкият здравен министър Роман Примула.

По-рано през днешния ден компанията Таико заяви, че обичайните коледни базари в чешката столица Прага тази година се анулират поради епидемията от ковид, съобщи ДПА, като се базира на Таико, която ги провежда.

Коледно въодушевление ще основава 19-метров смърч, който ще бъде подложен в Стария град, макар че украсата ще бъде скромна, уточни в официално съобщение компанията.

Решението да няма базари е взето дружно със столичната администрация. За фамозните коледни базари в Прага през декември нормално идват по към 700 000 души.

По данни на европейските здравни управляващи Чехия записва 1284 нови инфектирани на 100 000 души в последните две седмици - най-високото ниво от страните от Европейския съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР