Чешките власти не разреши секции извън посолството. Получили сме и

...
Чешките власти не разреши секции извън посолството. Получили сме и
Коментари Харесай

Българите в Чехия ще гласуват само в посолството ни, няма да се признават изтекли документи за самоличност

Чешките управляващи не позволи секции отвън посолството. Получили сме и писмен отвод. Ще би трябвало да намерим метод всички, които желаят да гласоподават да се насочат към посолството ни в Прага. Ще се опитаме да организираме три секции там. 16 511 са заявките за гласоподаване зад граница. Това съобщи по време на брифинг непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов във връзка организирането на вота зад граница.

Най-много са заявките за гласоподаване зад граница в Турция, следва Англия, сподели още той.

След отпадане на закона за изключителното състояние - българите няма да могат да гласоподават с изтекли документи за идентичност, безапелационен е той.

По думите му има 289 места за гласоподаване с машини. Общо машините са 553. Най-много машини ще има в Турция, а на второ място ще е Англия.

Той добави, че от ЦИК са изпратили молба до Министерство на външните работи да поеме разноските по превозването на машините за вота на 2 октомври.

За момента няма планувани за откиване секции в Украйна, само че сега върви подготовка за разкриване на посолстването ни, в случай че се открие то, ще създадем всичко допустимо за разкриване и на секция въз основата на заявки за гласоподаване, изясни Кондов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР