Чешката тенисистка Маркета Вондроушова разкри, че телефонен разговор със съпруга

...
Чешката тенисистка Маркета Вондроушова разкри, че телефонен разговор със съпруга
Коментари Харесай

Обаждане от съпруга й вдъхновило Вондроушова за победа на Уимбълдън

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова разкри, че телефонен диалог със брачна половинка й я е въодушевил за успеха на четвъртфинала на " Уимбълдън " над международната номер 4 Джесика Пегула, заяви ДПА.

Финалистката от " Ролан Гарос " през 2019 година губеше с 1:3 гейма в третия сет, когато мачът бе пресечен за повече от 20 минути, с цел да затворят покрива на централния корт на комплекса поради дъжда.

Вондроушова е провела диалог със брачна половинка си Штепан Шимек по време на непредвидената пауза, а по-късно направи поврат от 1:4 до 6:4 в решителната част.

24-годишната състезателка плака след триумфа, който й обезпечи конфликт с украинката Елина Свитолина на полуфиналите.

" Не се видях с треньора си, бях сама в съблекалнята ", сподели тя.

" Говорих за малко по телефона със брачна половинка ми. Той ми сподели: " Опитай се да се бориш, играеш добре, играеш страховит мач ", разкри чехкинята.

" Това е. Мисля, че ми оказа помощ. Тя имаше точка за пробив за 5:1, само че аз резервирах религия в себе си ", добави тя.

" След последната точка не можех да допускам. Не съумях да спра сълзите си ", призна Вондроушова.

Съпругът на тенисистката е трябвало да остане в Прага, с цел да се грижи за двете им котки. " Мисля, че за полуфинала той няма да пристигна. Ще забележим какво ще се случи. Той би трябвало да работи и да се грижи за котките ни. Никога не съм мислила, че мога да играе толкоз добре, тъй като до момента не се справях на трева ", сподели тенисистката, която е под номер 42 в света и в никакъв случай не беше прекосявала втория кръг на " Уимбълдън ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР