Чешката република може да даде на Украйна част от своите

...
Чешката република може да даде на Украйна част от своите
Коментари Харесай

Украйна може да получи чешки бойни самолети L-159

Чешката република може да даде на Украйна част от своите изтребители L-159, с цел да поддържа плануваното ѝ контранастъпление, сподели чешкият президент Петр Павел, представен в сряда от " Ройтерс ".

Прага е измежду най-верните съдружници на Киев от началото на съветската експанзия предишния февруари, доставяйки материали от муниции до танкове на стойност милиарди долари, добавя организацията.



L-159 е създаден в Чехия, лек дозвуков военен аероплан, предопределен за въздушна поддръжка на сухопътните сили, за разузнаване и частично и за въздушни бойни задачи.

" Струва си да обмислим дали можем да предоставим на Украйна нашите самолети L-159 ", сподели Павел в изявление за чешкото публично радио. " Като самолети за директна бойна поддръжка, (те) също могат да оказват помощ доста на Украйна в контранастъплението ", сподели той.

Всяко решение за военни доставки се взема от държавното управление.

 Украйна може да получи чешки бойни самолети L-159

Украйна също е в развой на приемане на две единици от системата за противовъздушна защита " Куб " от чехите, сподели Павел.

Украйна, която изяснява, че нейните сили изчакват по-добро време, преди да стартират от дълго време обещаната контраатака, моли съдружниците да преодолеят съмненията по отношение на доставката на съвременни изтребители.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте сподели предходната седмица, че договарянията за евентуално подаяние на изтребители F-16 на Украйна напредват, само че към момента не е взето решение.

Словакия и Полша предоставиха на Украйна изтребители МИГ-29 през март.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР