Чешката полиция обискира централата на футболната асоциация на страната днес,

...
Чешката полиция обискира централата на футболната асоциация на страната днес,
Коментари Харесай

В Чехия по стъпките на БФС: Обиск на федерацията и обвинения в корупция

Чешката полиция обискира централата на футболната асоциация на страната през днешния ден, обвинявайки 20 души за споразумяване на мачове и корупция, оповестиха прокурорите и чиновниците на асоциацията.

" Полицията стартира наказателно произвеждане против 20 души през днешния ден по отношение на проведена незаконна група, занимаваща се с споразумяване на резултатите от футболни мачове ", съобщи пред Ройтерс Върховният държавен прокурор Ленка Брадацова, потвърждавайки по-ранни известия от локални медии.

Говорителят на Чешката футболна асоциация Михаел Юрман също удостовери обиска в офиса на централата. " Можем да потвърдим, че от сутринта полицията е почнала дейности, в това число претършуване в централата на асоциацията. Осигуряваме на полицията оптимално съдействие ", сподели Юрман.

Roman Berbr, místopedseda Fotbalové asociace R, byl zaten. V sídle FAR zárove zasahuje útvar Národní centrály proti organizovanému zloinu.
— iDNES.cz (@iDNEScz)
Уебсайтът Denik N заяви, че заместник-председателят на Чешката футболна асоциация Роман Бербър е измежду обвинените, само че Брадацова отхвърли да каже дали той е упрекнат или арестуван. Юрман също отхвърли да удостовери известията, а Бербър не беше открит за коментар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР