Чесънът, лукът и празът са богати на сяра и витамин

...
Чесънът, лукът и празът са богати на сяра и витамин
Коментари Харесай

Най-добрите природни антибиотици

Чесънът, лукът и празът са богати на сяра и витамин С, сполучливо лекуват настинки, грип, укрепват имунната система, могат да се ползват и за външно лекуване на рани, подтикват образуването на бели кръвни телца, предотвратяват появяването на сърдечни проблеми и подтикват кръвообръщението. Те са едни от най-невероятните естествени антибиотици.
Най-лечебните артикули, които можете да намерите в кухнята си
Пакетчета чай против афти Танините, които се съдържат в чая имат кръвоспиращ резултат. Те изсушават афтите, облекчават болката от възпалението...

Медът също е незаместим естествен антибиотик, който лекува възпаления на дихателните пътища, укрепва имунната система, успокоява болката при стомашна язва и има необикновено антибактериално деяние.

Най-добрите имуностимулатори от билките, са джинджифил, бахар, индийско орехче, копр, мащерка, джоджен, босилек, пипер, магданоз, канела, розмарин, дафинов лист, кимион, маточина.

А шипката, алената боровинка и хрянът, оказват помощ при инфекции на пикочните пътища.

Малините имат антиалергични свойства и ужасно укрепват имунната система, а ябълковият оцет и зехтинът са чудесни при болести на ушите.
Направете това с чашата за кафе и ще имате по-плътен каймак
Първата мисъл, с която се разсънват мнозина от нас е за чаша ароматно кафе. Има един елементарен метод, посредством който можем да реализираме още по-п...

Всички пресни плодове и зеленчуци, богати на витамин С също попадат в графата естествени антибиотици, защото заздравяват доста организма и се трансформират в необикновен щит против настинки и грипове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР