Чесънът е известен не само със своята характерна миризма, но

...
Чесънът е известен не само със своята характерна миризма, но
Коментари Харесай

Чесънът: Един от най-мощните „природни лечители“

Чесънът е прочут освен със своята присъща миризма, само че и с множеството изгоди за здравето . Този фалшификация се употребява от хиляди години в разнообразни кухни по целия свят и се смята за един от най-мощните „ естествени лечители “.

Ето някои от изгодите на чесъна за здравето:

1. Подобрява имунната система: Чесънът е богат на антиоксиданти, които оказват помощ на организма да се бори с инфекции и вируси. Той също по този начин подтиква производството на бели кръвни кафези, които са виновни за битката с заболяванията.

2. Подпомага сърдечно-съдовата система: Чесънът оказва помощ за понижаване на равнищата на холестерол в кръвта и подкрепя циркулацията. Това може да понижи риска от сърдечни болести и инфаркт.

3. Подобрява храносмилането: Чесънът подтиква производството на жлъчка, който оказва помощ за разграждането на мазнините и улеснява храносмилането.

4. Има антибактериални свойства: Чесънът се употребява отдавна като натурален антибиотик за битка с разнообразни типове бактерии и инфекции.

5. Подпомага отслабването: Чесънът може да помогне за отслабването, като форсира метаболизма и понижава апетита.

6. Подобрява здравето на кожата: Чесънът се употребява и за лекуване на разнообразни кожни проблеми като акне, екзема и псориазис.

Въпреки всички изгоди, би трябвало да се има поради, че потреблението на огромни количества чесън може да докара до нежелани странични резултати като парене в стомаха и неприятен мирис. Затова е целесъобразно да се употребява в умерени количества.

В умозаключение , чесънът е един от най-полезните и универсални подправки, който може да усъвършенства здравето ни по доста способи. Добавяйки го към храната си постоянно, можем да се възползваме от всички негови потребни свойства и да поддържаме здравословен метод на живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР