Червеният пират излиза на свобода! Мярката за неотклонение задържане под

...
Червеният пират излиза на свобода!

снимка: SafeNews

Коментари Харесай

Червеният пират излиза на свобода!

Червеният корсар излиза на независимост! Мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Илко Захариев, прочут като Червения корсар, е анулирана. Не му е наложена друга. В период до три дни той би трябвало да бъде освободен, в случай че не бъде обжалвано правосъдното решение.

„ Хората, с които съм заключен, са под моето равнище. Те ме тормозят, приказват обикновени нелепости, подиграват ми се. Гледат телевизия, пък аз не виждам “, разяснява Захариев.

Повдигнатото му обвиняване е за отправяне на закани против политици и магистрати.

Твърди се, че той е създател на голям брой имейли до прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и други Той е адресирал реплики до лица, за които се знае, че са публично известни или до хора, придобили гласност в последните месеци, които намират място в изявления и телевизионни излъчвания.

Съдът е отчел, че Захариев надали има за цел да извърши действително действие против въпросните лица.

Според него той е целял да адресира неодобрение по отношение на политически събития в страната или да придобие  социална популярност.
Червеният корсар бе арестуван в разгара на абсурда в правосъдната система и издирването на мрежата на Мартин Божанов – Нотариуса. Длъжностни лица обвързаха ареста му с оповестените преди този момент закани по отношение на съдии и магистрати. Според изказванията Захариев е отправил закани към Мария Габриел, Калин Стоянов, Тодор Тагарев и Галин Цоков.

Правосъдният министър в оставка Атанас Славов съобщи в „ Още от деня “, че не има вяра човек, който е душевен нестабилен, да избира самичък жертвите си, напомня SafeNews.

„ Трябва да се проверява дали няма някаква друга връзка. Дали някой не стои зад него “, сподели Атанас Славов.

Според отбраната би трябвало да се наблюдава придвижването на откритите в Захариев смарт телефони преди изпращането на имейлите, както и от кого са били закупени. За тях обвиненият твърди, че ги е намерил в панер за електронни боклуци в столичен мол, защото събирал остаряла техника, която прибирал за преработване.

„ Или са му подхвърлени, или са му дадени. Той имаше три чанти багаж с книги и една със скъпа храна. Той няма една стотинка. Силно се тормозя за живота и здравето на това момче “, сподели още Георги Георгиев, юрист на Илко Захариев.

 

Източник – NOVA

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР