Червеният пипер е от семейство Картофови, близък роднина на картофа

...
Червеният пипер е от семейство Картофови, близък роднина на картофа
Коментари Харесай

Вреден ли е червеният пипер?

Червеният пипер е от семейство Картофови, непосредствен родственик на картофа и домата. Той е извънредно потребен, богат на витамин С, витамин А, манган, каротени и витамин Е. Тези витамини са едни от най-важните за поддържане на здрав организъм и тяло.

Пиперът, от който се прави аленият пипер, съдържа и огромни количества минерали – фосфор, магнезий, калций и други Червеният пипер е целесъобразна храна при диети, целящи отслабване или даже единствено опазване на тежестта, както и за реализиране на здравословен и уравновесен метод на хранене.

Това се дължи на богатото му наличие на фибри и минималният % калории. В една супена лъжица от подправката се съдържат едвам 17 калории и под 1 г мазнини. Манган въпреки това има способността бързо и безпроблемно да всмуква мазнините.

Червеният пипер съдържа още и салицилати, които имат противовъзпалително и обезболяващо деяние. Всичко това го прави доста потребен при страдащите от артритни заболявания - ревматоидни или дегенеративни.

Лютият червен пипер от своя страна е богат на веществото капсацин, което придава лютият му усет. Той има способността да покачва кръвоснабдяването на кожата, като оказва мощен затоплящ резултат. Когато се употребяват пресни чушки, затоплящият резултат е нищожен, защото наличието на капсаициноидите е ниско и те бързо се метаболизират в организма.

Единствената щета, която се счита, че носи аленият пипер, е дело на лютия червен пипер. Предполага се, че лютото вреди на стомаха. Това обаче не е тъкмо по този начин, защото лютото може да се трансформира в проблем, единствено в случай че имаме нарушена отбрана на стомаха и червата.

Пикантната храна основава стомашни проблеми, само че лютият червен пипер има потребен резултат за предотвратяване от поява на стомашни язви. Пиперът има способността да убива бактериите в стомаха. Той кара клетките в него да секретират сокове, които го защищават предпазват от язви.

Червеният пипер е измежду най-разпространените и обичани подправки. Той неизбежно участва на всяка софра. Ползите му са многочислени, а използването - всестранна. Разбира се, запръжка с олио и червен пипер няма по какъв начин да се смята за потребна за вашия организъм, напомнят от gotvach.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР