Червеният кръст трябва да помогне на Навални. Този призив отправиха

...
Червеният кръст трябва да помогне на Навални. Този призив отправиха
Коментари Харесай

Нобелови лауреати: Червеният кръст трябва да помогне на Навални

Червеният кръст би трябвало да помогне на Навални. Този апел насочиха нобелови лауреати към Международния комитет на Червения кръст.

От двете години затвор Навални прекара повече от 100 дни в ШИЗО, което съветските наказани назовават ​​„ затвор в пандиза “. В изискванията на изолатора, които даже на фона на нормалните действителности на съветския плен наподобяват изтезание, той е бил поставян 10 пъти: да вземем за пример за измиване на лицето 25 минути по-рано от предстоящото. Като „ злостен извършител на режима ” той е лишен от срещи с близки и от правото да получава писма.

Те показват, че напоследък опозиционерът наподобява по-зле от интервала след комата. В която изпадна след опита на съветските секрети служби да го отровят.

" Адвокатите не могат да дават медикаменти на Алексей (припомнете си, че приказваме за човек, който неотдавна е претърпял тежко отравяне с нервнопаралитичен сътрудник от вида на Новичок), освен самостоятелните лекари, само че и лекарите като цяло нямат право да го видят. Което очевидно опонира на настоящите съветски закони и на Конституцията - даже и след нейната смяна.

Според нобеловите лауреати за 2021 година Дмитрий Муратов и Мария Реса " пред очите ни лишават живота на човек, който е попаднал в ръцете на страната ".

" Ние сме уверени, че в ориста на Алексей Навални би трябвало да се намесят самостоятелни филантропични организации, чийто престиж е отвън подозрение, в това число тези на съветските управляващи. И преди всичко - Комитетът на Червения кръст, който измежду предпочитаните цели на своята работа назовава " попречване и облекчение на страданието на хората с цялостна безпристрастност, без каквато и да е дискриминация, учредена на политически възгледи и обществен статус, и поощряване на уважението към личността и човешкото достолепие ".

Ето обръщението към Международния комитет на Червения кръст, подписано от двама лауреати на Нобелова премия за мир за 2021 година: Дмитрий Муратов и Мария Реса:

" До Международния комитет на Червения кръст

Скъпи другари, обръщаме се към вас като към лауреати на Нобелова премия - нобелови лауреати.

Точно преди 100 години Международният комитет на Червения кръст и Московското сдружение за отбрана на политическите пандизчии ( " Политически Червен кръст " ) избавиха политически пандизчии от болшевишките затвори в Русия.

Дошлите на власт комунисти ограничиха политическата конкуренция и всякаква обществена интензивност. Затворниците са измъчвани, а Червеният кръст влиза в директен контакт с водачите на ленинската и сталинската администрация, пробвайки се да облекчи тежкото състояние на пандизчиите.

Много значимо: Червеният кръст търси правото да оказва помощ на политическите пандизчии, като ползва към тях нормите на филантропичното право, записани в Хагската и Женевската спогодба, като ги разгръща и върху цивилни лица, а освен върху дейни бойци от армията по време на война. Червеният кръст търси достъп до местата за отнемане от независимост и правото да дава здравна помощ на политическите пандизчии.

А 10-ата конференция на Червения кръст призна, че жертвите на всевъзможни, освен въоръжени спорове, само че и вътрешни спорове, имат право на помощ. Държавният суверенитет не би трябвало да се преглежда като основа за ограничение на здравна, правна, филантропична помощ.

След Втората международна война опцията за оказване на помощ на политическите пандизчии най-сетне е предоставена на Червения кръст. И ви молим да го употребявате. Покажете безкористност.

Невъзможно е да се почувстваш човек, когато наоколо, в затвори и лагери, изтезават политически пандизчии. Вижте какво направиха с политика Алексей Навални. Множество санкции по всевъзможни аргументи и липса на здравна помощ. Може ли тогава да се погледнат в очите на жена му, децата, родителите? Правете каквото ви споделя вашият повсеместен филантропичен принцип: " Предотвратете човешкото страдалчество ".

Обръщаме се към вас като носители на Нобелова премия за мир към носители на Нобелова премия за мир. Възползвайте се от правото си. Докато тъгите не престават, ние всички сме съучастници на палачите.

Дмитрий МУРАТОВ, Мария РЕСА,
Лауреати на Нобелова премия за мир за 2021 г

PS. Представители на Международния комитет на Червения кръст в диалог с един от създателите на писмото обявиха, че " организацията няма мандат за сходни дейности ". Разбираме тези компликации. Въпреки това, да вземем за пример, в първия параграф от листата с основни цели на работата на Руския червен кръст се показва, че предпочитаната задача на организацията е " да предотврати и облекчи страданието на хората с цялостна безпристрастност, без никакво дискриминация на основата на народност, раса, пол и класа, език, религиозни убеждения, идеологически възгледи, политически убеждения и обществен статус ".

Разбираме, че Международният комитет на Червения кръст може да има усложнения с пълномощията си и по тази причина се обръщаме към всички неправителствени организации, които могат да оказват помощ с този проблем. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР