Червеният кръст се опасява, че данни на 515 хил. души

...
Червеният кръст се опасява, че данни на 515 хил. души
Коментари Харесай


Червеният кръст се опасява, че данни на 5


Червеният кръст се притеснява, че данни на 515 хиляди души може да попаднат в тъмните мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Червеният кръст се обърна с молба за прошка към хакерите, които стоят зад хакерска атака, с която бяха откраднати персоналните данни на към 515 000 души, употребявали стратегия за „ събиране на членове на фамилии, разграничени от спор, злополучие или миграция”.

Международната филантропична организация помоли хакерите да не разгласяват в тъмните мрежи данни за въпросните 515 хиляди души, тъй като това са мощно уязвими хора.

„ Въпреки че не знаем кой е виновен за тази офанзива или за какво са я направили, ние въпреки всичко насочваме този призив”, сподели Робърт Мардини, общоприет шеф на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), представен от. „ Действията ви биха могли евентуално да причинят още повече щета и болежка на тези, които към този момент са претърпели неописуемо страдание”.

„ Истинските хора, същинските фамилии, които стоят зад информацията, която имате в този момент, са измежду минимум мощните в света. Моля, направете вярното нещо. Не споделяйте, не продавайте, не източвайте и не използвайте по различен метод тези данни”, прикани Мардини.

В известието се споделя, че са получени посредством хакването на подизпълнител, който се намира в Швейцария и съхранява данни за Червения кръст. Информацията е събрана от минимум 60 разнообразни национални сдружения на Червения кръст и Червения полумесец по целия свят.
още по темата
МКЧК съобщи, че няма „ ясни индикации за това кой е направил тази кибератака”. Засега няма данни за приключване на компрометираната информация или шерването ѝ обществено.

Засегнатите са употребявали „ Restore Family Links” – услуга, която Червения кръст поддържа в съдействие с Червения полумесец, с цел да събира още веднъж разграничени фамилии. В сряда уеб сайтът не работеше. Internet Archive го e актуализирал последно на 27 декември, което загатва, че пробивът може да се е случил преди няколко седмици.

Има единствено догатки каква може да е вероятната цел на офанзивата. Тя може да е стимулирана от предпочитание за облага, да вземем за пример посредством, или да е дело на „ хакери на национални държави”, или да има различен източник.

През последните няколко години доставчиците на здравни услуги бяха атакувани неведнъж от хакери. В някои случаи това принуди лечебни заведения да пренасочват коли за спешна помощ и да анулират планови интервенции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР