Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са

...
Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са
Коментари Харесай

5-те най-консумирани червени плода и защо са толкова полезни

Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са дребни, сочни, лесни за изразходване и доста много вкусни. Можете да ги ядете сурови, да ги добавяте в десерти и даже да подсладите с тях коктейлите си. Но знаете ли, че те са и едни от най-полезните?
Ето кои са 5-те най-често употребявани червени плодове и за какво те са толкоз потребни:
 8 аргументи да добавиш къпини към менюто си още през днешния ден 8 аргументи да добавиш къпини към менюто си още през днешния ден
Къпините са отличен източник на антиоксиданти и ви оказват помощ да имате мощно тяло, стабилно на офанзиви от вируси и микроби. Къпините съдърж...
1. Ягоди
Вкус: сладостен, апетитен, леко кисел
Ползи за здравето: Ягодите изобилстват с антиоксидантни, полифенолни и противовъзпалителни преимущества. Поради огромното наличие на флавоноиди, яденето на ягоди постоянно може да помогне за ограничение на когнитивния спад.
2. Боровинки
Вкус: сладостен, флорален, от време на време кисел
 Топ 5 най-здравословни храни на планетата Топ 5 най-здравословни храни на планетата
Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло...
Ползи за здравето: Боровинките са заредени със здравословни за сърцето калий, фолиева киселина, фибри и витамин С. Подобно на ягодите, боровинките имат доста антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, подобряващи паметта. Проучванията демонстрират, че те могат да забавят и когнитивното стареене, с помощта на високите равнища на флавоноиди.
3. Малини
Вкус: тръпчиво-сладък
Ползи за здравето: Малините освен имат 8 грама фибри на порция, само че са цялостни с разнородни антиоксиданти и противовъзпалителни фитонутриенти. Изследванията демонстрират, че те могат да оказват помощ за по-добро ръководство на диабет вид 2 и затлъстяване.
4. Къпини
 Тези плодове ще ви предпазят от РАК Тези плодове ще ви предпазят от РАК
Малините са едни от най-вкусните горски плодове, които са извънредно богати на витамини и минерали. Почти всеки обича да ги похапва,...
Вкус: тръпчиво-сладък, от време на време кисел
Ползи за здравето: Една чаша къпини съдържа към 2 грама протеин и впечатляващите 8 грама фибри. Всяка порция също може да се похвали с половината от предложеното от вас на ден количество витамин С, както и антиоксиданти и стимулиращи мозъка полифеноли.
5. Червени боровинки
Вкус: стипчив, горчив
Ползи за здравето: Червените боровинки са богати на антиоксиданти и имат противовъзпалителни свойства. Съобщава се, че постоянната консумация на сурови боровинки покачва здравето на пикочните пътища, храносмилателната система и имунната система. Те също по този начин могат евентуално да понижат риска от рак, язви и дегенеративни болести.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР