Червените лампички около свръхулова в световен мащаб не светят нито

...
Червените лампички около свръхулова в световен мащаб не светят нито
Коментари Харесай

Как омарите имат пръст в изчезването на бискайските китове

Червените лампички към свръхулова в международен мащаб не светят нито от през вчерашния ден, нито от през днешния ден, като казусът е в действителност сериозен.
 Риба звук, популацията на типа и какво се случва с нея
Ще изчезне ли рибата звук

Данните са благослонни, само че не и за акулите

Заради несъразмерния лов на риба са застрашени цели екосистеми и типове и като цяло ситуацията в океаните не е по никакъв начин розово. Защото от време на време риболовните действия нанасят щета освен с улавянето на разнообразни типове риби.

Оказва се, че улавянето на омари единствено по себе си може да не е кой знае какъв брой огромен проблем за типа, само че е смъртоносно за бискайските китове. Според изследване на, сега има едвам 340 живи индивида.
 Снимка 598546

Това е спад в популацията на северноатлантическия равен кит, както още е прочут, тъй като през 2020 година броят им е бил 348. По високата смъртност в сравнение с са ражданията се дължи на редица фактори, като измежду, несъмнено, е световното стопляне.

Но един непредвиден може би проблем се оказва ловът на омари, тъй като бискайските китове постоянно се заплитат в мрежите, предназначени за улавянето на омари, което води до гибел. Проблемът съгласно  е, че омарите са много употребявана храна в региона на Ню Инглънд, което значи, че търсенето и предлагането също е огромно.
 Снимка 598547

Макар лицензираните риболовци, които могат да вадят от водата омари, с цел да ги продават на заведения за хранене, да настояват, че съблюдават всички наредби, с цел да не се стига до нежеланата гибел на някой кит. Но от веригата магазини Whole Foods са решили да работят малко по-радикално.

Според NPR, те са спрели да зареждат магазините си с омари, с цел да допринесат за намаляването на пазаруването на омари. Нещо което се приема с наслада от деятели за запазване на естествената среда, само че с яд от търговци и локални политици.

Проблемът обаче е в действителност сериозен, тъй като данни демонстрират, че към 85% бискайските китове най-малко един път през живота си са се оплитали в риболовни мрежи. Подобно заплитане може да аргументи съществени пострадвания, които да доведат до инфекции.
 Раци, омари, ракообразни, хитин и по какъв начин да се употребяват черупките им за произвеждане на акумулатори
Може ли да се сътвори батерия благодарение на ракообразни

Раците и омарите идват на помощ

А даже мрежите и риболовните съоръжения да бъдат отстранени от потърпевшото животно, то може да се стресира и отслаби дотам, че да не може да плува, да се храни или пък да се развъжда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР