Червената лампичка за вдигането на данъците свети все по-червено. Следващото

...
Червената лампичка за вдигането на данъците свети все по-червено. Следващото
Коментари Харесай

Очаква ли ни ново поскъпване на хляба?

Червената лампичка за повдигането на налозите свети все по-червено. Следващото постоянно държавното управление ще би трябвало да избира дали да усили налозите, да реформира разноските, или да усили недостига и дълга.  Тази прогноза даде през седмицата служебният министър на финансите Росица Велкова.

В момента България е измежду страните с най-ниски налози в Европа, съобщава .  Най-общо те се разделят на два типа. Едните са тези, които всички  усещаме и виждаме на фиша на заплатата си всеки месец. Такива са здравните и обществените осигуровки, които се удържат, данъкът върху прихода, който е 10% и налог облага за компаниите.

Вторият тип налози са непреки. Като Данък добавена стойност и акциза, митата.  С актуализацията на бюджета през тази година се отстрани ДДС-то  за хляба и брашното, понижени от 20 на 9% бяха и ставките  в опит на ръководещите да се преборят с високите цени и фрапантните разноски, които бизнесът и хората би трябвало да вършат поради високите цени на енергоресурсите.
Хлебопроизводители споделят, че от две години са на ръба на оцеляването.

Евентуалното връщане към облагането с Данък добавена стойност на брашното  би довело до повишение цената на хляба, утежняване на качеството му и стесняване на потреблението, предвижда Жулиент Таушанов. И предсказва банкрути в сектора, в случай че страната не планува комплекс облекчителни ограничения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР