Червената журналистка Велислава Дървета обяви преди дни експертизите, показващи манипулации

...
Червената журналистка Велислава Дървета обяви преди дни експертизите, показващи манипулации
Коментари Харесай

Офицер, разследвал „Танковете да дойдат“, опроверга Дърева

Червената журналистка Велислава Дървета разгласи преди дни експертизите, показващи операции по фотосите на чекмеджета с кюлчета, за подправени. И съпостави това с проблем на 33 години – експертизите на записите на Петър Младенов, казващ: „ Танковете да дойдат “.

Според социалистката и двете са нагласени.

Бившият офицер генерал-майор Коста Богацевски, който персонално е взел участие в следствието с Младенов отпреди десетилетия, отхвърли изказванията с пост в обществените мрежи.

„ Прочетох изказванието на Велислава Дърева, че било имитация и Петър Младенов не е произнесъл: „ Най-добре е танковете да дойдат! “.

Г-жа Дърева няма визия от делото. Беше осъществена експертиза от 27 от най-хубавите експерти, които единомислещо дадоха умозаключение: „ Петър Младенов е споделил: „ Най-добре е танковете да дойдат “.

Това беше доказано и от участвали в постройката на Народното събрание, откакто той влиза в нея. Той дава разпореждане на Добри Джуров да заповяда да бъде задействана танковата бригада. Добри Джуров дава разпореждане на военачалник Атанас Семерджиев, а той заповядва танковата бригада да тръгне към площада пред Народното събрание. Това беше доказано пред мен от участвали и чули нареждането на Петър Младенов, а по този начин също беше доказано пред мен и от военачалник Атанас Семерджиев.

Само с помощта на това, че Евгени Михайлов осведоми Желю Желев и Ивайло Трифонов двамата насочат апел към събралото се голям брой протестиращо пред Народното събрание да се разотидат, което стартира и това довежда до прекъсване на заповедта за деяние на танковата бригада.

Аз персонално участвах в следствието. “

Режисьорът Евгени Михайлов, снимал скандалния запис, благодари на Богацевски.

 „ Благодаря, господин Богацевски! Благодаря и за коректността по време на конференцията през януари 1992, преди президентските избори, която беше провокирана от измислиците и клеветите на Виза Недялкова. Тогава вие, дружно с господин Кацамунски (началник на Бойко Рашков) казахте, че касетата е изпращана и за експертиза в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), само че и оттова са дали отговор също, че записа е достоверен. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР