Червена сватба със сигурност няма да има. Тези епитети на

...
Червена сватба със сигурност няма да има. Тези епитети на
Коментари Харесай

Иван Таков: "Червена сватба" в СОС няма да има

„ Червена женитба " сигурно няма да има. Тези прилагателни на мен са ми непознати. Ако желаят да вършат „ сглобка ” – имат я на национално равнище, могат да си я ретланслират на локално равнище. Ние няма да им кумуваме ”. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Думите му са във връзка вчерашната имитация на кмета на София Васил Терзиев, че ще има или „ сглобка ”, или „ алена женитба ” поради невъзможността в столицата да бъде определен ръководител на Общинския съвет и ролята на представителите на Българска социалистическа партия в този избор. 

Таков изясни, че за тяхната група кандидатурата на Вили Лилков за ръководител на Общинския съвет не е допустим вид. „ Никога не е обсъждано такова нещо като ротация ”, сподели съветникът във връзка концепцията за ротация на ръководителя на Общинския съвет. По думите му два дни преди последното съвещание на Съвета бил „ хвърлен ” някакъв документ, който припомня „ квазиспоразумение ”. За него не било реализирано единодушие от съветниците.

„ Вътре бяха включени промени в над 10 наредби – неща, за които не е говорено. В 5:30 вечерта получаваме този имейл с покана в 11 часа на другия ден да откликнем за диалози и на по-другия ден да създадем тази ротация. Това е аматьорски метод. Може би сценаристите на националната „ сглобка ” се пробват да саботират всевъзможни естествени диалози, които започнахме преди месец ”, сподели Таков във връзка документа и опцията за избор на ръководител на СОС.

„ Дори не разбрахме какво ни оферират, те предлагаха един ротационен вид. Написали са един документ и са го изпратили. Това е безразсъден метод, който не може да се постанова еднолично ”, съобщи още той. 

Иван Таков посочи, че следва да се одобри бюджетът на Столичния общински съвет и че групата на Българска социалистическа партия през последните 30 години не е подкрепяла финансовата политика, тъй като не са намирали правилните политики и техните цели.

„ С плаващи болшинства няма да е добър и работещ вид. Има задоволително общински съветници от едно политическо семейство. След като с нас не могат или не желаят да намерят общ език, постоянно могат да изберат алтернативата ”, предложи съветникът. Той посочи, че е решено идващото съвещание на СОС да бъде на 25 януари, само че в това време дошъл мейл с предложение да заседават на 15-и януари, тъй като на 16-и януари е последният период за кандидатстването на стратегия за енергийна успеваемост. Той не знае дали ще има съвещание на 15 януари.

По думите му кметът Васил Терзиев не е показал своя административен екип. „ Колко заместник-кметове досега са оповестени. Има назначени, само че екип не сме видели. Част от заместник-кметовете към този момент са заменени, не знаем дали са уволнени, или заменени, тъй като кметът не е показал екипа си два месеца след влизането си в общината. Ако идваш с подготвен екип, той трябва да бъде показан още на първата седмица ”, подчертава Таков.

Ако не бъде признат бюджетът на София, общината ще харчи по 1/12 месечно от миналогодишната финансова рамка, изясни съветникът. Той уточни, че това не е вид. „ За 2021 и 2022 година от финансовата стратегия са останали 500 млн. неразходвани – разбирате ли какъв брой пропуснати благоприятни условия са това ”, акцентира той.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР