Червен код за обилни снеговалежи и ниски температури е в

...
Червен код за обилни снеговалежи и ниски температури е в
Коментари Харесай

Катастрофи и закъсали шофьори - снеговалежите блокираха пътища у нас

Червен код за значителни снеговалежи и ниски температури е в действие през днешния ден за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. В съвсем цялата останала част на страната кодът е оранжев.

Комбинацията от дъжд, вятър и сняг се чака да провокира и поледици. Ще има и снегонавявания и преспи, което ще затрудни прекосяването през планинските проходи.

Ограничения на придвижването има на автомагистрала " Хемус ". Там мъглата и изобилният снеговалеж провокираха злополука.

ТИР, ръководен от румънски водач, блъска кола, в която са пътували петима души. Вследствие на удара ТИР-ът излиза от пътното платно и се отзовава в дерето. Инцидентът е станал в региона на 17-ия километър. За благополучие, няма потърпевши.

Припомняме ви, че сутринта сериозна беше ситуацията в Монтанско, където за малко време натрупа над 5 см снежна завивка, стигна се до запушване на Околовръстното на града.

На " Петрохан " също има снежна завивка, а снегорини почистват прохода. По-рано денем там стана злополука сред лека кола и снегорин. При случая няма потърпевши.

В Северозападна България снегът към този момент сътвори проблеми. В Монтанско 5-сантиметровата снежна завивка провокира запушване от тирове на околовръстния път на града в посока „ Дунав мост 2 ”. На интернационалния път Е-79 край село Долна Вереница имаше километрична опашка от тежкотоварни коли.

В обедните часове ситуацията в Монтанско стартира да се възстановява. Над 30 машини са почиствали в региона. Два снегорина са обработвали прохода „ Петрохан ”. От АПИ твърдят, че пътят е измит и опесъчен. На прохода е станала лека злополука сред снегорин и кола, при която няма потърпевши.

„ Получи се запушалка от неподготвени водачи на тежкотоварни коли. Спряхме придвижването, с цел да може пътят да бъде измит ”, изясни шефът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов.

„ В момента по-интензивен е снеговалежът в планинските региони на София - „ Овча купел ”, „ Панчарево ” и „ Витоша ”. Проверени са всички компании - те разполагат със 171 снегорина за урбанизираната територия и 56 снегорина за общинските пътища ”, изясни Николай Неделков от Столичния инспекторат.

Определени са авансово 56 точки на територията на столицата, на които снегорините да бъдат ситуирани за по-бърза реакция.

Междувременно мощният вятър в област Бургас събори дървета и клони по основния път Бургас-Малко Търново. Едно от дърветата е паднало наоколо до с. Граматиково, съобщи Българска национална телевизия.

От Областното пътно ръководство оповестиха за Българска национална телевизия, че все още пътищата са разчистени и няма заплаха за водачите, които се движат в този сектор. Навсякъде в региона вали дъжд, пътните настилки са мокри, само че проходими. Към 16.00 ч ситуацията в област Бургас е спокойна и няма затворени пътища за придвижване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР