Червен бряг отново ще е домакин на Държавно първенство по

...
Червен бряг отново ще е домакин на Държавно първенство по
Коментари Харесай

Червен бряг отново е домакин на Държавно първенство по шахмат за ветерани

Червен бряг още веднъж ще е хазаин на Държавно състезание по шахмат за ветерани, оповестиха от общината. 

От 16 до 20 август в Ритуалната зала на града ще се проведат надпреварите от Държавното отборно състезание по шахмат за сеньори и сеньорити /мъже и дами 50 + и 65 +/. 

Турнирът е едно от най-авторитетните шампионати в страната, което се следи с извънредно огромен интерес измежду шахматните клубове. То се провежда от Сдружение „ Българска федерация по шахмат 2022 ” в партньорство с локалния Шахматен клуб " Михаил Тал ". Тази година той се провежда в памет на дългогодишния ръководител на Клуба – Илия Кръстев - едно от най-уважаваните имена в шахмата освен в Червен бряг.

До момента поръчки за присъединяване са подали 8 тима от страната. По правилник тимовете са формирани от 3-ма състезатели и 1 запаса при мъжете и надлежно 2 състезателки и 1 запаса при дамите.

Първенствата се организират по кръгова или швейцарска система в 6 или 7 кръга, според от броя на участващите тимове, което ще се дефинира по време на техническата конференция в деня на Турнира.

В продължение на 7 години /до 2016/ Червен бряг бе неизменим хазаин на този влиятелен шампионат, с помощта на предоставяните отлични условия за участниците и всеотдайността на неуморния труженик на шахмата – господин Илия Кръстев. Уверенията на новия ръководител на ШК „ Михаил Тал ” – адв. Иван Вачев са, че ще положат всички старания тази традиция да продължи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР