Червеи изтичат от дворните чешми във Враца, показа Би Ти

...
Червеи изтичат от дворните чешми във Враца, показа Би Ти
Коментари Харесай

Ужас! Червеи плъзнаха от чешми, хората се боят от зарази

Червеи изтичат от дворните чешми във Враца, сподели Би Ти Ви.

За последния месец случаите с открити животинки са два. Тяхната дължина надвишава 20 см. Местни описаха, че се тормозят от качеството на водата и желаят да знаят дали тя е годна за пиянство.

Потърпевшите неотложно алармирали институциите, само че към момента няма съответен отговор дали организмите са нездравословни за човек.

Проби на РЗИ-Враца демонстрират, че болест няма. Директорът на инспекцията доктор Кети Ценова изясни, че това е така наречен конски косъм - паразити, които виреят главно в чисти води. По думите ѝ животинките са безвредни за човешкия организъм, само че не е задоволително те да изтичат от водопреносната мрежа.

Тя изясни, че най-честият метод, по който се придвижват паразитите във водата, е посредством яйца. По думите й е разпоредена инспекция на ВИК, която да ревизира качеството на водата. Резултатите от пробите ще бъдат качени на уеб страницата на районната ревизия.

Водата във Враца се изследва от 13 точки ежедневно. Други специалисти обясниха, че в града няма пречиствателна станция за питейна вода, а единствено за отпадна. В регионите, където са открити червеите, ще бъде засилено хлорирането на водата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР