Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпусна заем в

...
Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпусна заем в
Коментари Харесай

Черноморската банка за търговия и развитие отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния

Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР) отпусна заем в размер на 15 милиона евро за газовия план Midia (Midia Gas Development Project - MGD) за създаване на газовите залежи Ана и Дойна на румънския бряг. Заемът се дава на три румънски компании, а точно Black Sea Oil & Gas S.A., Petro Ventures Resources S.R.L и Gas Plus Dacia S.R.L.

Финансирането от ЧБТР за плана MGD е част от действителен финансов пакет, включващ интернационалните и локални банки, в това число Европейската банка за възобновяване и развиване, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank International и BRD Group Societe Generale.

Като първото оборудване за произвеждане на газ в черноморските води на Румъния след 1989 година, планът ще диверсифицира източниците на доставка на газ в страната.

„ Радваме се, че участваме в този план, който оказва помощ на Румъния да употребява своите офшорни запаси, с цел да разпространява по-екологични решения и да усъвършенства своята конкурентна физическа инфраструктура. Надяваме се, че нашият заем ще сътвори бизнес благоприятни условия за локалните бизнесмени и ще обезпечи дълготраен поток от доходи за страната. ", сподели Дмитрий Панкин, президент на ЧБТР.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР