“Черноморска база на НАТО на територията на България няма да

...
“Черноморска база на НАТО на територията на България няма да
Коментари Харесай

Борисов: Няма да допусна военноморска база на НАТО у нас

“Черноморска база на НАТО на територията на България няма да допусна”, това съобщи министър председателят Бойко Борисов в самолета пред българските публицисти на път за Вашингтон. “Американците доста добре знаят моето отношение по този въпрос и надали ще го слагат по време на диалозите ни с Тръмп”, изясни министър председателят, представен от Труд.

Борисов акцентира, че няма смяна в позициите му Черно море да остане място за “платноходки, туризъм и мир”, които бе изразил пред две години.

Той напомни срещата си в София с румънския президент през 2016-а, когато изрично се опълчи на концепцията на северната ни съседка за основаване на обща черноморска флотилия от България, Румъния и Турция и даже отхвърли да подпише квалифицираните от румънците документи за това. Нещо повече, Борисов описа, по какъв начин тогавашният боен министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев на една от следващите срещи на военните министри на НАТО през 2016-а са дали единодушието си за основаване на военна черноморска база у нас, за което той не бил известен авансово. За да пресече всевъзможни спекулации по този въпрос, Борисов тогава излезе и съобщи, че желае да вижда в Черно море да деца с пояси и платноходки, а не военни кораби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР