Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка

...
Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка
Коментари Харесай

Черноморска банка за търговия и развитие и Пощенска банка подкрепят градското развитие и туризма

Черноморска банка за търговия и развиване (ЧБТР) и Пощенска банка взаимно ще дават 58.3 млн. евро (32 млн. евро и 26.3 млн. евро, респективно всяка една от тях), с цел да поддържат финансирането за построяването на хотел Marriott в София, първият хотел на реномираната интернационална веригата в България.

12-годишният заем ще бъде провиснал на I Tower Development АД, компания, особено основана за реализацията на плана в България. ЧБТР работи като медиатор по договорката.

Проектът има за цел да посрещне възходящото търсене на висококачествени бизнес, туристически и конферентни пространства в столицата. Строителството на внушителния хотел Marriott с 232 стаи се чака да бъде приключено през 2020 година

„ Инвестицията освен ще усъвършенства хотелиерската инфраструктура в София, само че ще има и забележителен принос за българската стопанска система от позиция на данъчните доходи, основаването на нови работни места и развиването на локалната строителна промишленост. Като институция, подкрепяща развиването, ние в ЧБТР сме щастливи, че успяхме да притеглим задгранични вложители в България, като по този метод укрепваме взаимната си работа с локалния финансов бранш и подтикваме икономическия напредък в страната “, съобщи Ишан Угур Деликанли, президент на ЧБТР, след подписването на контракта за заем.



„ Сградата на I Tower в София ще бъде величествен строителен обект от ново потомство. Тя ще бъде издигната в един от най-важните и дейни региони на София. Гордеем се, че сме част от подобен знаков план − взаимна договорка сред двама кредитори, задгранични вложители и една от най-известните хотелски вериги по целия свят − Marriott. Ще подкрепим плана, като ще осигурим и изцяло банково обслужване на сметките на клиента. Наш главен приоритет в Пощенска банка е да предоставяме на корпоративния бранш и жителите бързи и ефикасни пакети от артикули и услуги, съобразени с техните характерни потребности “, разяснява госпожа Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка.

„ През миналите 11 години инвестирахме доста време, старания и запаси в I Tower и за нас е наслаждение да си партнираме както с ЧБТР, по този начин и с Пощенска банка за финансирането на нашия план. Привличането на един от безспорните международни водачи в хотелиерството в лицето на Marriott е от решаващо значение и ще способства за обновяването и развиването на София с още една емблематична постройка. За употребата на целия комплекс ще бъдат наети повече от 250 нови чиновници в другите отдели, предоставящи разнородни услуги, отговарящи на високи интернационалните стандарти. В допълнение към първия за София хотел Marriott, I Tower ще включва и 5 ресторанта, бутиков търговски център и жилищен комплекс с невероятна панорамна панорама над столицата. Развълнувани сме да стартираме това предизвикателство с тези мощни сътрудници и чакаме с неспокойствие да превърнем плана I Tower в действителност до 2020 година “, сподели господин Виторио Горри, ръководител на борда и изпълнителен шеф на I Tower Development.

От началото на активността си ЧБТР е подписала 31 контракта в България на обща стойност над 350 млн. евро.Компанията I Tower Development JSC е записана през 2016 година особено за работата по плана. Внесеният капитал е 22 млн. евро (към 30 юни 2017 г.). Дружеството е напълно благосъстоятелност на италианското холдингово сдружение Finvis S.r.l., което е доста интензивно в телекомуникациите и в бизнеса с недвижими парцели, както и в производството и продажбите на хартиени артикули.



Пощенска банка e петата по активи банка в България, разполагаща с необятна клонова мрежа в цялата страна и забележителна потребителска база от жители, компании и институции. Банката има 27- годишно наличие измежду водачите на банковия пазар в България. Пощенска банка е водещ фактор в нововъведенията и образуването на трендовете в банковия бранш в страната през последните години и е неведнъж награждавана за своите съвременни артикули. Банката заема стратегическо място в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България. Тя е един от водачите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните артикули, както и във връзка с продуктите за корпоративни клиенти – от дребни компании до огромни интернационалните компании с наличие в страната. Банката е с една от най-добре развитите клонови мрежи и съвременни различни канали за банкиране.

Повече информация за Пощенска банка на www.postbank.bg.

Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР) е интернационална финансова институция, основана от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Централата на ЧБТР е в Солун, Гърция. ЧБТР поддържа икономическото развиване и районното съдействие посредством даване на заеми, кредитни линии, гаранции за планове и комерсиално финансиране в обществения и частния бранш в страните-членки. Одобреният капитал на банката е 3,45 милиарда евро. ЧБТР е оценена с дълготраен рейтинг „ A- " от Standard and Poor's и с „ A2 " от Moody's.

За информация по отношение на ЧТБР посетете www.bstdb.org.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР