Черноморец започна успешно четвъртфиналната серия от Националната баскетболна лига след

...
Черноморец започна успешно четвъртфиналната серия от Националната баскетболна лига след
Коментари Харесай

Черноморец надви Спартак Пл на старта на плейофите

Черноморец стартира сполучливо четвъртфиналната серия от Националната баскетболна лига след победа над Спартак Плевен с 89:70, като хазаин в зала „ Бойчо Брънзов ".

Спартак Плевен стартира по-уверено срещата и поведе още в първите минути с двуцифрена преднина от 15:0. Постепенно „ акулите “ съумяха да наберат лека инерция и да отбележат 11 следващи точки в границите на 2 минути, а до края на интервала понижиха изоставането си до панер – 17:19.

Още в първите минути на втората четвърт Черноморец стигна до първото тъждество в мача и даже поведоха в резултата. Добри отигравания на Мунис Туту, Георги Боянов, Брайс Ензи и Макол Мойен резервираха лидерката позиция на отбора и излезнаха на почивката с преднина при 40:33.

След подновяването на играта двата отбора стартира равностойно интервала. Едва в последните отигравания на „ акулите “, те вкараха 7 точки повече за интервала и усилиха преднината си с 60:46 преди последната четвърт.

Баскетболистите на Любомир Минчев се опитваха и през заключителните 10 минути да се опълчват на съперника, само че не съумяха да завоюват интервала и да стопят изоставането си. Така Черноморец съумя да усили и задатъка си с още 5 точки.

С този триумф " акулите " повеждат в серията с 1-0, а мач №2 е на 5 май, когато хазаин е Спартак в зала „ Балканстрой ", Плевен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР