Черноморец се завърна на победния път, като записа втора поредна

...
Черноморец се завърна на победния път, като записа втора поредна
Коментари Харесай

Черно море загуби със 7 точки разлика при гостуването си на лидера в НБЛ

Черноморец се завърна на победния път, като записа втора поредна победа в Sesame Национална баскетболна лига. Баскетболистите на Васил Евтимов надиграха Черно море Тича с 83:76 в дуел от 17-ия кръг на шампионата, изигран в зала " Бойчо Брънзов ", написа BGbasket.

Дебют с екипа на " акулите " направи новото попълнение в състава Алекс Уандие, до момента в който в игра минути не записаха Ладариен Грифин и Илиян Желязков. За състава от Варна в игра не влезе Мартин Коцев, като с изключение на него Берк Мехмед също остана без игрово време.

След този дуел Черноморец остава на върха в класирането с актив 15-2, като му следва посещение на Балкан. Черно море Тича пък е с баланс от 7 победи и 10 провали, заемайки шеста позиция и ще посрещне Шумен тази събота във Варна.

Двата отбора започнаха дуела с замяна на по три получливи коша, само че домакините съумяха да пернат напред след тройка на Андрей Иванов и още три точки на Алекс Уандие за 12:7. Марин Маринов, Ейврил Уба и Къртис Джоунс се опитваха да държат тима си покрай съперника, само че най-новото попълнение в състава на " акулите " сподели какво може в нахлуване и до края на интервала към този момент разполагаше с 13 точки на сметката си, с които изведе отбора си с 22:14 в края на първия интервал.

Баскетболистите на Кирил Болшаков се събраха при започване на втората четвърт и бързо се приближиха до съперника с още 3 точки. След три сполучливи наказателни на Тач Ънру пък " моряците " смъкнаха до 22:24, само че Андрей Иванов се намеси в наниза четири нови точки за отбора си. Равенството обаче бе факт след нова серия от точни стрелби от наказателната линия на Къртис Джоунс и Ейврил Уба, а Черно море Тича съумя и за първи път в мача да излезе напред с повече от точка в резултата - 36:32. Алек Уандие обаче подсети за себе си значима тройка за отбора си, с цел да съкрати изоставането на Черноморец до точка на почивката.

Равностойна се оказа и третата четвърт, в която двата отбора непрестанно се гониха в резултата. Предимство обаче имаше състава на Кирил Болшаков, който водеше през целия интервал, само че 47 секунди преди края на интервала Алекс Уандие се разписа с прецизен наказател удар за ново тъждество - 57:57. В последните офанзиви за частта Уандие съумя да запише лесни две точки за отбора си, до момента в който Ейврил Уба още веднъж изведе " моряците " с 2 точки напред при 61:59 след серия от 4 точни наказателни удари преди заключителната десетка.

Лошо началото на последния интервал сполетя Черно море Тича, като разреши на съперника си да направи серия от 16:6, с цел да се изстреля напред с 8 точки задатък. Гостите не стопираха да се борят до самия завършек на мача, само че силите им не бяха задоволителни да стигнат до нов поврат, а Алекс Уандие оформи крайния резултат със забивка 2 секунди преди сирената.

Алекс Уандие блесна при дебюта си за „ акулите “, като записа 27 точки и 7 битки. Андрей Иванов последва образеца му и оформи дабъл-дабъл от 26 и 12 битки, Травис Макконико също приключи с двойни индикатори – 13 точки и 12 битки, като добави към тях и 5 асистенции.

За Черно море Тича на-добър бе Тач Ънру с 24 точки, 19 и 6 асистенции записа Къртис Джоунс, Ейврил Уба оформи дабъл-дабъл от 18 точки и 10 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР