Черноморец Бургас се класира по убедителен начин за полуфиналите в

...
Черноморец Бургас се класира по убедителен начин за полуфиналите в
Коментари Харесай

Васил Евтимов: За първи път разполагам с пълен състав, чувството е уникално

Черноморец Бургас се класира по безапелационен метод за полуфиналите в шампионата за Купата на България. „ Акулите “ победиха ЦСКА след 92:66 в последния четвъртфинал, който се състоя в „ Арена Бургас “. Старши треньорът Васил Евтимов бе удовлетворен от триумфа.

„ Очаквах това, което се случи през цялото време. Представите си, че за първи път играете в такава зала, тъй като доста от баскетболистите не са го правили. Малко или доста това е потрес за тях. Затова трябваше да им вдъхна убеденост и да им кажа, че мачът е дълъг и че желая да го спечелим със отбрана. Ние не тичахме през първото полувреме, когато имахме 4 или 5 точки от контраофанзива, само че след финалната сирена завършихме с 25. Това е нашата мощ и ние би трябвало да я използваме във всеки дуел “, разяснява наставникът.

„ Почувствах се неповторимо сутринта, когато се разсъниха и знаех, че ще сме в цялостен състав за първи път от началото на сезона. Най-хубавото възприятие до момента през този сезон. Това възприятие не го бях изпитвал през първите няколко сезона, защото имах ужасно къса ротация “, сподели Евтимов.

В събота Черноморец ще се изправи против Рилски състезател в полуфиналите.

„ Отборът би трябвало да почине и по-късно ще създадем разбор върху играта на Рилски състезател. Радва ме това, че единствено един баскетболист игра над 30 минути. Успях да съкратя игровото време на доста от играчите, с цел да са по-свежи за полуфиналите. Надявам се в идващите дни да дойдат още повече хора и тези, които са гледали мача, да предадат този позитивизъм, с цел да се причислят още на полуфиналите. Дано да играем край в неделя, само че всичко стартира от полуфинала с Рилски състезател “, приключи Евтимов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР