„Чернокожите хора са мързеливи“: Тексаска компания показва символи и примки на омраза, позволява на мениджърите да наричат ​​чернокожите служители с думата N, тревожни твърдения в съдебния иск за EEOC

...
Комисията за равни възможности за заетост на САЩ е завела
Коментари Харесай

Комисията за равни възможности за заетост на САЩ е завела дело срещу един от най-големите доставчици на кранове в Северна Америка, обвинявайки ги в расова дискриминация срещу четирима чернокожи служители.

TNT Crane & Rigging е посочен като ответник в делото, заведено на 24 август. В него се твърди, че компанията насърчил и подложил служители – идентифицирани като Едуин Крейтън, Лоренцо Смит, Фреди Кембъл и Джейсън Прадиа – на враждебна работна среда.

Според делото служителите трябваше да се борят със своя полеви мениджър, както и с брой колеги, използващи расово обиден език, включително N-думата, по време на работа. Освен това символи на омраза, свързани с превъзходството на бялата раса, като „примки и стикери със светкавици“, бяха открито показани на територията без дисциплинарни мерки.

При един инцидент от април 2018 г. Смит, който е служил като оператор на кран , беше наредено от мениджъра на място да вземе климатична инсталация в съоръжението във Форт Уърт, докато работеше във Фриско, Тексас. Той беше посрещнат с расистки обиди, когато помоли мениджъра за помощ.

„Мъ*га, ако ще ку**ш за това, можеш да обърнеш този камион и да си вземеш у дома ”, се твърди, че е казал мениджърът според делото.

Когато Смит се е опитал да го докладва, както е посочено в делото, той не е получил „ефективен отговор” от ръководството си. Твърди се, че Крейтън също е имал подобно преживяване, докато е работил като оператор на кран в компанията.

В жалбата също така се казва, че е бил наречен с думата N от полеви мениджър. Освен това се твърди, че Кембъл, шофьор на камион, е чул колегите си да използват унизителния термин. По-късно той откри, че също е бил наричан „черния татко“ на бял колега. Когато се опита да напише доклад, ръководството, както му беше казано, каза, че ще бъде обработено. Това обаче не беше разгледано.

Прадия започна работа като монтажник за компанията през 2019 г. Той твърди, че при едно взаимодействие бял колега му казал: „Много черни хора са адски мързеливи .”

„Ти си различен, не си като другите n—ers. Все пак работите; това е, което харесвам в теб“, твърди се, че е казал този човек.

В жалбата се споменава Нейтън Кук, бял служител, който беше набелязан, след като съобщи за тормоза и дискриминацията, на които е бил свидетел в работната среда. Според съдебния иск Кук твърди, че е бил физически нападнат и наречен „перука“ и „доносник“ от връстниците си. След жалбите му часовете и заплащането му бяха намалени. Предполагаемото отмъщение, заедно с други фактори, го накараха да подаде оставка от позицията си.

„TNT съзнателно позволи работна среда, пълна с расистки коментари и изображения. Никой служител не трябва да работи в среда, открито враждебна към тяхната раса, и никой служител не трябва да търпи репресии за възражение срещу дискриминационни практики“, каза адвокатът на EEOC Брайън Хоторн в скорошно съобщение за новините.

Искът изисква компенсация и наказателни щети за черните служители. За Кук EEOC търси подобно облекчение, включително заплата за назад, предварителна заплата или потенциално възстановяване.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР