Черногорският парламент подкрепи противоречивия закон за религиозните сдружения, който предизвика

...
Черногорският парламент подкрепи противоречивия закон за религиозните сдружения, който предизвика
Коментари Харесай

Бой в парламента на Черна гора

Черногорският парламент поддържа спорния закон за религиозните сдружения, който провокира митинги на 26 декември. Това заяви РИА Новости.

Разглеждането на документа продължи от обяд до късно вечерта. Депутатите в полупразната зала отхвърлиха всички промени, които опозицията предложи. В резултат 45 депутати гласоподаваха за приемането на закона по време на гласуването.

Заслужава да се означи, че този закон провокира вълна от митинги на вярващи и свещеници. Сръбската православна черква се притеснява, че след приемането на закона за религията ще стартира изземването на сръбската църковна благосъстоятелност и прехвърлянето ѝ в черногорската " автокефална " черква, непризната в православния свят.

Протестиращите приканват да се подпише съглашение със сръбската православна черква, да се спре с изземването на нейното имущество и да ѝ върнат или компенсират конфискуваното преди този момент.

Опитът в Народното събрание на Черна гора да бъде гласуван законопроектът за религиозните общности и собствеността им в страната приключи със сборичкване сред депутати от ръководещата коалиция и от опозиционното придвижване Демократичен фронт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР