Черногорската военна полиция е заловила на учебния кораб "Ядран" около

...
Черногорската военна полиция е заловила на учебния кораб "Ядран" около
Коментари Харесай

Кокаин за 5 млн. евро заловен на учебен кораб в Черна гора

Черногорската военна полиция е заловила на образователния транспортен съд "Ядран " към 50 кг кокаин и към този момент е задържан единствено един обвинен, написа в. "Вечерне новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според черногорските медии задържаният е подофицерът от армията Душко Раденович, който е обвинен, че през последните дни при подготовката на кораба за корабоплаване е скрил в едно от пространствата огромно количество опиат. Властите подозират, че той е бил обвързван с незаконни групи, занимаващи се с контрабанда на кокаин.

Заради обстоятелството, че за трафик на опиати е употребен транспортен съд, принадлежащ на военноморския флот, следствието е поето от специфичната държавна прокуратура. Вчера медиите в Черна гора оповестиха, че въз основа на информация на военното разузнаване е изработен обиск на кораба "Ядран ", който трябваше да същия ден да тръгне на корабоплаване от Тиват през Истанбул до Пирея в границите на образователна процедура на студенти от морския факултет в Котор. При обиска е намерено вещество, което по-късно било разпознато като кокаин.

Министерството на защитата заяви, че с изключение на опиата на кораба е хванато и незаконно оръжие. Цената на хванатия кокаин на черния пазар е към 5 милиона евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР