Черно море Близо 2-метрова ограда застана между протеста на стотината работници

...
Черно море
Близо 2-метрова ограда застана между протеста на стотината работници
Коментари Харесай

Работници от Флотски арсенал протестираха заради опасения за източване на дружеството

Черно море Близо 2-метрова ограда застана сред митинга на стотината служащи от КРЗ "Флотски боеприпас " (Варна) и медиите. 
В тази конюнктура главните терзания, изказани от колектива, бяха свързани с опцията за източване на сдружението, оповестява Черно море. Съмненията на недоволните бяха подсилени от назначението на втори съуправител - Данко Момчилов, в случай, че сегашният - Георги Стойков, на два пъти е вадил компанията от рецесията - през 2004 и 2015 година
Представители на синдикатите са срещу гласеното обединение на КРЗ "Флотски боеприпас " с провадийското "ТЕРЕМ - Овеч ", което в допълнение ще натовари сдружението с нови 2 млн. лева загуба. По силата на министерско разпореждане би трябвало да бъдат закупени и индустриални халета и казарма. На митинга от синдикатите сигнализираха за идни съществени съкращения в щата. Споменати бяха апокалиптични сюжети за понижаване на личния състав от 600 до към 400 души.

В поддръжка на правото си на заслужен труд служащите блокираха за малко пътя Варна - Белослав. Това е следващ подобен акт на колектива, който по подобен метод е протестирал и в минали години. Работниците се притесняваха и от санкции, поради митинга.

Изпълнителният шеф на ТЕРЕМ ЕАД Иван Досков беше на място, с цел да се запознае с настояванията на сътрудниците си.

"Има подготвителни дейности, само че дефинитивно решение и процедура за вливането "Овеч " в КРЗ "Флотски боеприпас " няма. За закупуването на индустриалните халета и казармата обаче има настоящо решение на Министерски съвет още от 2014 година Този въпрос е бил дискутиран във времето и няма по какъв начин недвижимите парцели да бъдат апортирани в капитала на сдружението ", сподели Иван Досков.

Според него КРЗ "Флотски боеприпас " не се води към тенденциозен банкрут, а стремежът е натоварване на най-много на индустриалните мощности.

Назначеният за съуправител Данко Момчилов, се похвали, че е признат добре от по-голямата част от колектива. Своето назначение свърза с обстоятелството, че КРЗ "Флотски боеприпас " е на загуба близо 4 млн. лева за предходната година.

"Съответно едноличният притежател ТЕРЕМ ЕАД желае сдружението да излезе обикновено на облага. Мерките са в разнообразни посоки. Едното от тях е преструктуриране. Над 400 души е административният и непроизводствен личен състав, и 150 - 180 души индустриален личен състав. Това наподобява необичайно от икономическа позиция. На част от хората работните им места могат да бъдат съвместени, само че не няма да има съществени съкращения ", добави Данко Момчилов, в чиято биография има сходни позиции в предприятия от Япония, Германия и Гърция.

Привличането на повече поръчки е наложително съгласно него и е направено всичко допустимо това да се случи. Според синдикатите обаче нещата надалеч не наподобяват толкоз елементарни поради особеностите на този пазар. Те настояват още, че освобождението на към този момент пенсионирани майстори, съществено може да наруши индустриалния развой, поради "теча " на млади фрагменти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР