Черно море взе скалпа и на третия роден гранд. След

...
Черно море взе скалпа и на третия роден гранд. След
Коментари Харесай

Черно море победи Лудогорец с 1:0 в мач от Първа лига

Черно море взе скалпа и на третия роден гранд. След като надделяха Левски и ЦСКА на " Тича ", " моряците " сториха същото и с Лудогорец. В мач от 23-ия кръг варненци се постановиха с 1:0 над " орлите ". Единственото попадение в срещата бе дело на Виктор Генев в 13-ата минута.

Възпитаниците на Илиан Илиев изиграха следващ мощен мач вкъщи и с доста себераздаване и тактическа дисциплинираност съумяха да стигнат до значима победа в битката за място в Топ 6 след края на постоянния сезон. В същото време гостите имаха една отлична опция да стигнат до изравнителен гол, само че резервата Якуб Шверчок я пропиля.

Така " орлите " не престават без победа след подновяването на шампионата. Тимът на Антони Здравков, за който това може да се окаже и финален мач отпред на тима, има 53 точки и е временнен водач в Първа лига. Неубедителното показване на разградчани дава отличен късмет на Левски и ЦСКА да се намесят в битката за купата. " Сини " и " червени " излизат един против различен в неделя.

Черно море затвърди мястото си в Топ 6, откакто с триумфа събра 37 точки.

Двубоят стартира с по-активни дейности на домакините. Във 2-ата минута Георги Илиев смъкна топката за Мартин Минчев, само че младокът не съумя да нанесе прекрасен удар и прати кълбото над вратата.

Две минути по-късно Лудогорец бе покрай гол. Пламен Димов мазета топката в корнер, след който отбраната на " моряците " изпусна Драгош Григоре, само че бранителят от няколко метра стреля с глава в навън.

В 11-ата минута Пламен Илиев избави удар от далечна отдалеченост на Георги Илиев. Две минути по-късно Тигъра обаче извади топката от мрежата си. Ндонгала центрира от директен свободен удар, Георги Илиев отклони топката на близката греда и Виктор Генев с глава вкара за 1:0.

В 17-ата минута Илиев показва добър инстикт избави удар с глава на Георги Илиев. В 25-ата минута Джоди Лукоки на два пъти пропусна да изравни. Първо крилото не съумя да се възползва от недоразумение сред Иван Дюлгеров и Цветомир Панов. Холандецът опита да трансферира излезлия напред вратар, само че топката рикошира в състезател на Черно море и излезе в корнер. При последвалия ъглов удар Лукоки бе оставен непокрит на дузпата, само че прати топката над вратата.

В 33-ата минута Пламен Илиев отрази тежък удар на Ндонгала. Две минути по-късно Генев бе покрай втори гол. Бранителят още веднъж бе изтърван от отбраната на " орлите ", само че ударът му с глава мина около дясната греда.

В 36-ата минута Аристот Ндонгала лиши топката от Яцек Горалски, напредна и реши да приключва самичък, като стреля неопределено. В ответната офанзива Дюлгеров избави рисков удар на Вандерсон.

Втората част стартира равностойно. В 51-ата минута Анисе не съумя да се възползва от неточност на голмайстора Генев и ударът му бе блокиран.

Наставникът на Лудогорец Антони Здравков пусна в игра Адриан Попа и Якуб Шверчок в търсенето на поврат. Именно полякът направи непростителен пропуск в 73-ата минута. Гостите проведоха отлична офанзива. Кешеру изведе с пета Марселиньо отдясно в наказателното поле, а халфът промуши топката за оставения непокрит нападател. Шверчок обаче от няколко метра стреля в навън.

Минута по-късно разградчани желаеха дузпа за игра с ръка на Пламен Димов в наказателното поле, само че основният рефер Никола Попов реши, че няма учредения да уточни бялата точка.

В 85-ата минута Пламен Илиев още веднъж показва добър инстикт и мазета техничен удар на Мартин Минчев, който падаше под гредата.

До края на срещата " орлите " не съумяха да стигнат най-малко до изравнителен гол и по този начин Черно море съумя да стигне до следващ триумф вкъщи. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР