Черно море Тича загуби от Спартак (Плевен) в двубой от

...
Черно море Тича загуби от Спартак (Плевен) в двубой от
Коментари Харесай

Черно море Тича загуби от Спартак във Варна

Черно море Тича загуби от Спартак (Плевен) в дуел от Националната баскетболна лига във Варна с 69:83.

Това бе трети триумф за плевенчани през сезона, до момента в който варненци ще продължат с търсенето на своя първи подобен.

Черно море съумя да включи в групата и Богдан Бринюк, само че бе без контузените Венелин Христов, Мартин Коцев и Къртис Джоунс. Въпреки това варненци хвърлиха много сили да стоят покрай съперника, пише BGbasket.

Андрю Гордън вкара първите 6 точки за Спартак Плевен, с цел да зададе тона, само че гостите не съумяха да се откъснат съществено. Любомир Минчев завъртя 10 от 11-е си играчи още в първата част, която завърши при 20:16 за отбора му.

Докато в Спартак имаше повече многообразие, Черно море се придържаше към опитите си за нападателна игра и в двете етапи, да носи триумф.

Почти половината втора четвърт обаче домакините останаха без панер от игра, единствено с осъществяване на наказателни удари, а след техническо на Ейвърил Ъгба със сирената, Спартак се отдръпна на отмора с най-големия си задатък от 40:31.

В третата част Черно море имаше своите моменти, като на два пъти се приближи единствено на три точки от Спартак, само че в края на интервала още веднъж плевенчани избухнаха в нахлуване, с цел да стигнат и до двуцифрена преднина за първи път - 64:53.

След това обаче Спартак относително елементарно продължи да поддържа добра преднина и я резервира над 10 точки, а и да усили още до края.

Отличен мач за Спартак изигра Брайънт Томас с 20 точки и 12 битки в актива си. 11 добави Станимир Маринов и още 10 - Николай Стоянов.

Тач Ънру и Ейвърил Ъгба бяха най-резултатни за Черно море, Ънру с 20 точки - 10 от наказателната линия, и 7 асистенции, и Ъгба с 16 и 7 битки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР