Черно море посреща Лудогорец в мач от 12-ия кръг на

...
Черно море посреща Лудогорец в мач от 12-ия кръг на
Коментари Харесай

Коварно гостуване за Лудогорец край морето

Черно море посреща Лудогорец в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Срещата е довечера от 20.00 часа и може да бъде следена с Gong.bg, по DIEMA SPORT, по GONG PLAY и по Дарик радио.

Срещата се обрисува много подла за първенците на "Тича " против постоянно неуместния, изключително като хазаин, отбор на Черно море.

В предходния кръг „ моряците “ инкасираха проваляне от Левски с 0:1, до момента в който разградчани победиха с 2:0 Берое. В класирането „ орлите “ са водач с 27 точки, а варненци са шести с 15.

Наставникът на Черно море Емануел Луканов няма да може да разчита на стража на отбора Евген Боровик, който счупи крайници си и ще отсъства най-малко до края на годината. Под въпрос са Цветелин Чунчуков и Мариян Огнянов.

Александър Александров е пред мач номер 300 в елита.

Димитър Димитров няма кадрови проблеми. А към този момент 14 месеца „ орлите “ са без загуба на непознат терен.

Ето и някои любопитни обстоятелства преди дуела за двата състава:

Черно море завоюва единствено против един от останалите тимове, намиращи се в Топ 6, преди спирането на шампионата поради мачовете на националите с Франция и Люксембург – 4:0 над Верея във втория кръг, като падна без да съумее да означи гол против Берое, ЦСКА и Левски.

31-годишният защитник Александър Др. Александров е пред своя юбилеен мач №300 в Първа лига. Дебютът му в елита бе на 30 август 2003 година за Черноморец против настоящия му клуб Черно море (2:2 във Варна).

.Георги Божилов вкара 2 гола за последната победа на варненци над първенците – 3:1 на 31 август 2013 година, пристигнала на „ Тича”. Оттогава моряците нямат цялостен триумф над Лудогорец в 13 следващи срещи – 8 загуби и 5 равенства.

Чужденци са били на терена за разградчани в 86,7 % от игровото време на мачовете на отбора през сегашния сезон, съгласно последните данни на футболния статистически институт CIES Football Observatory. По този индикатор Лудогорец заема 10-ото място в класацията на всички европейски елитни тимове. В Топ 100 няма различен български отбор, първите 3 места са за кипърски тимове – Аполон Лимасол (98,9 %), Анортозис (95,3 %) и АЕК Ларнака (91,5 %), а британският Челси (90,4 %) е пети.

Черно море е измежду обичаните противници за Клаудиу Кешерю – има 6 гола във вратата на варненци до момента.

Вече година и 2 месеца Лудогорец няма загуба като посетител в шампионата след 0:1 от Левски на 13 август 2016 година Оттогава записа 18 победи и 5 равенства в 23 срещи на открито.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР