Черният руски териер е създаден като служебно куче. Наричат го

...
Черният руски териер е създаден като служебно куче. Наричат го
Коментари Харесай

Грижи за черен руски териер

Черният съветски териер е основан като служебно куче. Наричат го постоянно Комитет за Държавна сигурност (на СССР) териер. Изискванията към него са били да е стабилно на студа, което допуска да има гъста и дълга четина, физически мощно, бързо и настоящо като снегоходка, с мощни челюсти и зъби, свирепо и защитнически настроено, високо интелигентно.

Поради тези аргументи селекцията е направена по този начин, че това животно да не е предразположено към никакви по-сериозни заболявания. И в действителност този териер е много крепко животно, което при положителни грижи живее приблизително до 14 години.

Отглеждането на съветски черен териер не е комплицирано. Ето главните моменти от нея:

- Най-съществена е поддръжката във връзка с козината. Тъй като е двойна и доста гъста, изисква съществено ресане всеки ден.

- След всяко хранене муцуната на черния съветски териер би трябвало да се почисти добре от останки от храна, тя елементарно се омазнява.

- Поне един път на 3-4 дни зоната към очите е добре да се почисти с лосион или запарка от билки и да се изрежат тези косъмчета, които биха могли да влязат в очите.

- Лапите на кучето също от време на време се нуждаят от инспекция, тъй като там пораства четина, която се сплъстява и може да наруши придвижването на териера, по тази причина се нуждае от систематична поддръжка.

- Къпането постоянно не е нужно, не повече от един път на два месеца, а след такава процедура наложително би трябвало да се изсуши добре и позволи козината му.

- Козината към ушите също би трябвало да се изрязва от време на време, с цел да не се стигне до ушни инфекции.

 Отглеждане на черен съветски териер

- Тази порода е доста витална и в случай че бъде отглеждан черен съветски териер в апартамент или градска къща с дребен двор, които лимитират придвижването му, нужно е стопанинът да му обезпечи най-малко по 2 разходки на ден по към 5 километра, с цел да може да изразходва силата си. Това е абсолютният най-малко за това куче.

- Към храната на черния съветски териер не е претенциозно и може да яде както натурално приготвена храна, обогатена с витамини и минерали, по този начин и суха фабрично създадена. Трябва обаче да се има поради, че кучето е едро, мощно и разпоредбите за двукратно хранене на възрастният черен съветски териер са неприложими, то е постоянно гладно. Около 400 грама суха храна може да го задоволят, само че в случай че към тях бъдат добавени и други артикули - млечни, зеленчуци, плодове, зърнени храни.

Добре е през зимата това едро куче да бъде пускано да играе в снега, а през лятото да плува, да бъде постоянно интензивно и с задоволително физическо натоварване, което да развие мускулите му, а също и интелекта му, тъй като неговото главно предопределение е да пази стопанина, за което се изисква освен мощ, само че и просветеност.

Запознайте се и с други съветски породи кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР