Черният петък днес се отчете с минимални промоции, въпреки обещанията

...
Черният петък днес се отчете с минимални промоции, въпреки обещанията
Коментари Харесай

Купувачи роптаят: Мижави намаления на Черния петък

Черният петък през днешния ден се регистрира с минимални промоции, макар обещанията за огромни понижения и атрактивни предложения. Очаквано – поради отънелите джобове поради инфлацията и паниките за сложна зима, мнозина избират да си спестят парите за ненужни покупки.

За разлика от годините отпреди пандемията, когато моловете се пукаха по шевовете, а клиентите трупаха в торбите трескаво панталони, якета, палта и обувки с понижение, в този момент сходна панорама няма по какъв начин да се види. 





Тълпи до ранния следобяд нямаше и в магазините за черна и бяла техника, които нормално са най-атакувани, макар че на датата на огромния шопинг мнозина, набелязали да си купят тв приемник, компютър или телефон, купуват с огромни понижения таман в последния петък на ноември.

Сега обаче, не се следи сериозен интерес и в департаментите за тези артикули, въпреки че зяпачи в „ Технополис ” и „ Зора ” не липсваха, тъкмо както и  при всеки естествен уикенд.

Повечето от бутиците за облекла и обувки въобще не съумяха да привлекат доста клиенти поради в действителност мижавите понижения - приблизително с 20-ина %, което става при всяка сезонна ликвидация. Други пуснаха определени артикули с 40% по-евтини.

Очакванията за промоция със 70 на 100 грейки, ботуши и пуловери по този начин и не се оправдаха. Търговците даже не посмяха да излъжат, а напряко сложиха табели с уведомяване на 20% понижения на множеството артикули.

Черният петък в действителност не притегля тълпи от хора и поради това, че доста магазини от дълго време оповестиха понижения, други разтягат промоциите 10 и повече дни, а някои оповестиха напряко Black month.



Магазините за детски артикули и играчки въпреки всичко бяха най-пълни – някои оповестиха със 70 на 100 по-евтини обувки и играчки. Твърди се, че най-търсената стока на огромния шопинг са таман детските играчки.

Повечето клиенти бяха разочаровани, че пониженията в множеството магазини важат единствено за избрани артикули, множеството от които неатрактивни за купувачите.



За новите сбирки съществени отстъпки съвсем липсват, оплакват се клиентите в комерсиалните центрове. Да купиш хубави боти и ботуши или плътна грейка с огромно понижение е невероятно, оплакват се мераклии да се облекат и обуят за зимата.

Въпреки всичко, намират се и преференциални покупки, като въпреки всичко е добре да се купят даже с малко понижение, а не на постоянната цена.   

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР