Черният петък често се смята за най-натоварения ден за пазаруване

...
Черният петък често се смята за най-натоварения ден за пазаруване
Коментари Харесай

66% от българските потребители планират да закупят модни артикули по време на Черен петък

Черният петък постоянно се счита за най-натоварения ден за извършване на покупки в годината иотбелязва началото на коледния пазарен сезон. Тази година в целия свят Черният петък ще бъде на 25 ноември. По случай на приближаването на „ огромния ден “ споделя някои любопитни обстоятелства от последното си изследване Fashion (Re)Search за това по какъв начин българите считат да прекарат Черния петък през 2022.



Всички промишлености, изключително стилната, са доста наранени от високата инфлация, на която сме очевидци сега. Независимо от нарасналите цени, резултатите от изследването на сочат, че 66% от българите ще се възползват от тазгодишните предложения за Черния петък. Само (8%) не възнамеряват да купуват фешън артикули в най-големия ден за извършване на покупки. 25% към момента се чудят дали биха пазарували по време на Черния петък. Любопитното е, че единствено 1% са споделили, че не знаят какво е Черен петък.



През последните няколко години, заради пандемията от COVID-19, навиците ни за извършване на покупки се трансформираха фрапантно. Хората по света трябваше доста бързо да преминат към 100% онлайн извършване на покупки от всевъзможен тип. Дори и след формалното отваряне на магазините, към момента виждаме, че доста хорапредпочитат да вършат покупките си онлайн. 59% от участниците в изследването на удостоверяват, че в случай че магазините, от които възнамеряват да пазарят, са препълнени или опашките са доста дълги, те биха си тръгнали и биха създали поръчката си онлайн. Само 27% са безусловно сигурни, че ще посетят физическите магазини, без значение какъв брой хора има в тях, до момента в който 14% към момента не знаят по какъв начин ще създадат своите покупки.

Въпреки огромния интерес към Черния петък, 52% не възнамеряват да основат лист за извършване на покупки. Те избират да търсят най-хубавите предложения, налични в самия ден. 20% ще си създадат прелиминарен проект какво ще търсят, само че най-вероятно също няма да вършат никакви описи. Само 16% ще бъдат готови със специфичен лист с стремежи, спрямо предходната година, когато 23% от феновете на модата са записали мечтаните си продукти.



Въпреки че повече от половината от участниците не вършат проекти какво тъкмо ще купят, по-голямата част от българите към този момент са решили какъв брой са подготвени да похарчат. 32% възнамеряват да дадат сред 100 и 200 лева за фешън находки. 25% имат намерение да купят фешън артикули за 200 до 400 лева и единствено 8% биха похарчили под 100 лева 22% от българите към момента не са решили какъв брой са подготвени да похарчат за офертите повреме на Черния петък. Това значи, че клиентите остават непредубедени за това, което могат да намерят и не желаят да се лимитират единствено до няколко съответни продукта или суми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР