Черният ни дроб е един от най-истинските и най-трудолюбивите ни

...
Черният ни дроб е един от най-истинските и най-трудолюбивите ни
Коментари Харесай

6 признака, че черният ни дроб е пълен с токсини

Черният ни дроб е един от най-истинските и най-трудолюбивите ни другари. Мислете за него като за ултраефективен чистач на токсините и стопанин на още 500 други функционалности в човешкото тяло.
Как да разберем по кое време този жизненоважен орган крещи за помощ?

Болка в региона на черния дроб
Ако усещате болежка в горната дясна част на коремната празнина, то това може да значи, че вашият черен дроб е в заплаха. Обикновено това е тъпа болежка, само че на моменти може да е е по-режеща. Работата на този орган е да детоксикира и помагайки на този физически филтър, оказваме помощ и на останалите процеси, които се управляват от него.

Подуване на краката и глезените
Може да разберете, че черният дроб не е във форма, в случай че стартират краката ви да се наливат с течност. Добрата вест е, че най-малко подуването не е мъчително. Може да засегне глезените, прасците или бедрата.

Напълняване
Ако стартирате да качвате килограми, а не сте трансформирали метода си на хранене, нито пък страдате от хормонален дисбаланс, то сигурно би трябвало да посетите лекар за черния си дроб. Ако пълнеете неоснователно, може да се окаже, че пречиствателната станция на тялото ви не съумява да преработи токсините, които се съдържат в алкохола, изкуствените подсладители, високомазнинните диети, някои типове медикаменти и прочие. Единственото, което черният дроб може да направи, е да стартира да складира нефилтрираните отрови под формата на мазнини.

Алергии
Много постоянно алергиите са резултат от претрупан и постепенно работещ черен дроб. Когато има прекалено много вещества в кръвообращението, мозъкът ги разпознава като алергени и освобождава антитела и химикали, наречени хистамини, които предизвикват сърбежи. Здравият черен дроб почиства съвършено кръвта от болестотворните молекули и отстрани резултата на евентуална алергия.

Жълта кожа и жълти склери
Когато склерите на очите и кожата на човек пожълтеят, това може да е симптом на жълтеница. Тя нормално се появява, когато в тялото има прекалено много билирубин – жълт пигмент, който се образува от разрушаването на мъртвите червени кръвни телца в черния дроб.

Хронична отмалялост
Симптомите й наподобяват доста на дълго нелекувана простуда. Преди да бъдете клинично диагностицирани с хронична отмалялост, вие би трябвало да сте изпитвали признаците й най-малко 6 месеца преди този момент. Причината за нейното появяване е интоксикация на черния дроб. Той трансформира глюкозата в гликоген и го складира за по-късна приложимост. Здравият черен дроб пуска по малко глюкоза сред храненията или когато организмът има потребност от сила и поддържане. Болният черен дроб има усложнения да създава глюкоза и прекомерно малко място за складирането му.
За благополучие този орган може да се самолекува. Просто му дайте малко отмора от разрушителния си метод на живот и понякога правете филтриране със зелен чай, куркума или лимонова вода. Чудесна работа за него ще свършат плодовете и зеленчуците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР