Черният кимион е употребяван още в древен Египет, като е

...
Черният кимион е употребяван още в древен Египет, като е
Коментари Харесай

Вижте подправката, която убива и последния микроб в тялото ви

Черният кимион е използван още в античен Египет, като е бил считан за "вълшебна фалшификация "
Как ще реагирате, в случай че ви кажем, че има едно семенце, толкова натъпкано с лечебни съединения, че болести като рак и язва, по същия метод и другите хронични положения и язви, нямат никакъв късмет? Като научна фантастика? Съвсем не.
Черният кимион, нямащ нищо общо с кимиона по принцип, е едно изключително вълшебно растение, идващо от Азия. Използвано като панацея още от античните египтяни, свойствата на Nigella Sativa са толкоз мощни, че могат да излекуват всичко, като се изключи гибелта.
Поне по този начин твърди мъдростта на античните.
Ако не сте чували за него, най-вероятно е тъй като черното семе (както още се нарича) не се загатва в модерната медицина. Защо ли, питаме си реторично.
Въпреки че постоянно е употребявано като национален лек епохи наред, черният кимион не се употребява от модерната фармацевтика. Ако ви е омръзнало от общоприетата медицина, това черно семенце е най-хубавото, което може да извършите за себе си и своето тяло.
От 1964 година до в този момент има най-малко 458 оповестени научни изследвания, засягащи черното семе, съгласно данни на GreenMedInfo.com. Резултатите от тези проучвания удостоверяват това, което източната медицина и южноафриканските култури знаят от епохи. Отново съгласно същата страница, растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивирусни, хипотонични, антидиабетични и доста други!
Иначе е известно, че черният кимион ужасно облекчава признаците на острата ангина. Освен това, той предотвратява възможни здравословни проблеми при хора, работещи с химически оръжия. Добрите вести не свършват тук – черният кимион оказва помощ при пациенти, развили взаимозависимост към опиати, облекчава признаците при алергични ринити, лекува диабет вид 2, оказва помощ при астма, понижава кръвното налягане, предотвратява епилептичните пристъпи и отстрани гъбичките.
Много проучвания сочат, че черното семе е вероятно най-мощното естествено оръжие против рака. Доста научни проби потвърждават, че растението може да помогне в битката с рака на дебелото черво, както и при други видове ракове формирания. Превантивното приемане на черен кимион или масло от черен кимион е ключът към здравето.
Тъй като има прелестен лют усет, черният кимион може да бъде поръсван върху разнообразни храни, а маслото да бъде употребявано в овкусяването на салати. Семената му могат да бъдат смлени и прибавени към вода, която да се пие.
Особено любопитно е, че в старинни китайски книги за растенията и даже в Стария завет е отредено значимо място за черния кимион, като даже е разказан метода за извличане на масло от него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР