Черният хляб се наложи все повече в менюто на хората,

...
Черният хляб се наложи все повече в менюто на хората,
Коментари Харесай

Как да разберем дали ни мамят с черния хляб?

Черният самун се наложи от ден на ден в менюто на хората, които се хранят здравословно. Редица скорошни проучвания демонстрират неговите изгоди за здравето и талията ни. Качественият черен самун, който се прави от ръжено брашно, съдържа минерали, фибри, витамини от група В-комплекс, витамин Е. Смята се, че той е по-полезен за сърцето, храносмилателната система и мозъка.
На пазара се срещат всевъзможни вариации на черен и пълнозърнест самун, като те могат да са в допълнение обогатени с потребни субстанции. Общото при тях е по-тъмният цвят. Доколко обаче можем да сме сигурни, че всеки самун, който се предлага за „ черен “, в действителност е потребен?
 С този трик в никакъв случай повече няма да изхвърляте самун (ВИДЕО) С този трик в никакъв случай повече няма да изхвърляте самун (ВИДЕО)
Грехота е да се хвърля самун, само че на всеки се е случвало да прати в кофата за отпадък мухлясали или просто баяти филийки. Всъщност има про...
Оказва се, че някои търговци прибягват до трикове при приготвянето на самун от бяло пшенично брашно и по този начин го показват в комерсиалната верига за по-здравословен.
Запознати с тези порочни практики настояват, че производителите могат да употребяват карамел, кафе и даже какао, с цел да придадат на най-обикновен самун от бяло пшенично брашно тип на здравословен черен самун. Благодарение на средствата за боядисване крайният артикул става мрачен и мъчно отличим от останалите ръжени хлябове. Ето за какво потребителите би трябвало да са извънредно деликатни в избора на самун.
Желателно е при закупуване да се обърне внимание на етикета на стоката. Истинският ръжен самун е с висок % ръж. Такъв артикул на аромат и усет също се разграничава отчетливо от елементарния бял самун.
Структурата на двата хляба също е друга. Белият самун е по-мек, обемен и еластичен. Докато качественият ръжен самун се рони по-лесно и стои по-твърд на пипане.
 Любопитната история за основаването на нарязания самун Любопитната история за основаването на нарязания самун
В днешно време множеството от нас избират удобството да си купуват към този момент нарязан самун. Как обаче се ражда концепцията за този артикул? През...
Има един доста елементарен трик, с който да разберете дали производителите ви показват най-обикновено бял самун за черен подобен.
Вземете парченце от средата на тестеното произведение и го пуснете в чашка с малко вода. Изчакате 30 минути и проверете какво се е случило в съда. Ако хлябът е избледнял, а водата се е оцветила – нещата са ясни. Това е фалшив артикул с оцветители, който не ви съветваме да купувате повече.
Друг симптом за качеството на стоката е и нейната цена. Не ви подсигуряваме, че храни със подозрително ниска цена дават отговор на критериите за качество.
А в случай че на вас към този момент ви е пристигнало до гуша некачествени артикули, постоянно можете да си приготвите домакински многозърнест самун. Той може и да не е с най-търговския тип, само че най-малко ще е със сигурен генезис и без рискови консерванти, бои и стабилизатори. Съветваме ви също по този начин да го извършите без квас, с цел да е още по-полезен за здравето ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР