Черният дроб е ключов орган в тялото ни, той е

...
Черният дроб е ключов орган в тялото ни, той е
Коментари Харесай

Защо и как чесънът е полезен за черния дроб

Черният дроб е основен орган в тялото ни, той е виновен за филтрирането на всички субстанции, които влизат и излизат от организма. Също по този начин е от значително значение за поддържане на притока на кръв и добра циркулация, разгражда и разпределя питателните субстанции.

Този орган не разрешава на токсичните химикали да увредят тялото. За благополучие диетата и методът на живот са аспекти, от които зависи предварителната защита на чернодробни болести, в това число болести като хепатит, чернодробна цироза и все по-често срещаната мастен черен дроб. Напоследък лечебните изгоди от чесъна притеглят особено внимание заради големите му свойства да поддържа черния дроб здрав, да предизвиква неговото филтриране и да форсира действието му.
Защо доста хора започнаха да втриват чесън в скалпа си?
Чесънът е един от тези зеленчуци, от които можем да извлечем редица изгоди за здравето си. Той може да ни помогне в битката против грип...

Едно от най-големите преимущества на състава на чесъна е, че той съдържа сярно съединяване, наречено алиин, и алицин, когато чесънът е надробен, сплескан или раздробен. Истината е, че това вещество е доста мощно,  работи като мощен антиоксидант, антибиотик и противогъбично, свойства, които подсигуряват здравето на органа.

Чесънът съдържа и аргинин. Това е аминокиселина, която е  значима за разхлабването на кръвоносните съдове, и селен, значим минерал за увеличение на действието на антиоксидантите. Антиоксидантните качества на чесъна са най-значимата му изгода, тъй като предотвратяват достигането на отрови, филтрирани от черния дроб, до други органи.

Друг аспект, в който потреблението на чесън има позитивно въздействие върху функционалността на този значим орган, се крие в резултатите му върху холестерола. Черният дроб произвежда  VLDL и има значимата функционалност да улеснява придвижването на мазнините в кръвния поток.

Чесънът също е превъзходен съдружник за поощряване на пречистването на черния дроб. Като се има поради, че това е органът, който най-вече би трябвало да се оправя с редица външни отрови, които могат да дойдат от околната среда, добавки в храни и медикаменти и замърсяване.
Доказано: Популярен зарзават бързо смъква кръвната захар
Диабет вид 2 може да се управлява посредством следене на салдото на кръвната захар. Диетата е неразделна част от лечението на засегнатит...

Наличието на свободни радикали играе значима роля за утежняването на положението на черния дроб, добре е известно, че те са нездравословни молекули, които са свързани със съществени последствия за здравето. Тяхното наличие предизвиква лезии в клетките и тъканите на черния дроб, което ни прави по-уязвими към хронични болести.

Истината е, че колкото повече токсични субстанции се одобряват и затова се усвояват от тялото, толкоз по-голямо е натоварването на черния дроб. Признаци за повреден и претрупан черен дроб са: отмалялост, главоболие, храносмилателни проблеми, кожни болести и отслабена имунна функционалност. В момента измежду главните болести, произлизащи от неприятния метод на живот, е мастният черен дроб, това е все по-често срещано положение, което се характеризира с прекалено струпване на мазнини в черния дроб.

Консумацията на свеж чесън е особено целесъобразна. Чесънът съдържа обилни равнища на аминокиселини, протеини и антиоксидантни съединения, които са чудесна помощ за отбрана на черния дроб от естествени и екологични отрови. Експертите предлагат за оптимално здраве на черния дроб да употребявате най-малко четири скилидки свеж чесън дневно в приготвянето на храната. Добър съвет е да добавяте свеж надробен чесън към ястията в края на процеса на готвене, с цел да запазите ензимите и питателните субстанции.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР