Черният дроб е жизненоважен орган, без който животът е немислим.

...
Черният дроб е жизненоважен орган, без който животът е немислим.
Коментари Харесай

Тази напитка, която се среща във всяка кухня, пази черния дроб

Черният дроб е жизненоважен орган, без който животът е невъобразим. Редица нездравословни привички, болести, корист с алкохол, лекарства и контузии могат да увредят съществено черния дроб, да причинят проблеми с действието му. Това оказва съществено въздействие на качеството и продължителността на живота, намалявайки ги. Грижата за черния дроб е грижа за цялото тяло и за общото здравословно положение.

Функции на черния дроб


Кафето – обичаната напитка
Всички обичаме ободряващо кафе заран. Не е загадка, че от време на време, с цел да се събудим, би трябвало да изпием чаша от вълшебната напитка и едвам то...
Прочети повече
Черният дроб е от основно значение за имунната система и метаболитните функционалности на организма. Грижи се за обезвреждането на отрови и отстраняването им от тялото посредством кръвопотока. Черният ви дроб е и хранилище за витамините и минералите, нужни за организма ви. Той ги съхранява и отделя, когато са нужни. Докато черният дроб детоксикира тялото ви, самият той страда. Липсата на съответна антиоксидантна отбрана на този орган води до увреждането му, до момента в който обезврежда признатите от вас токсични субстанции, алкохол, лекарства, нездравословна храна или артикули от обмяната на веществата. За да го запазите здрав и да съхраните и повишите качеството на живот, следва да го предпазвате.

Напитката, която защищава черния дроб, позната на всички

Ароматна и приятна напитка, която оказва помощ на черния дроб да запази естественото си действие и го пази от увреждания, се среща във всеки дом. Навярно и вие я консумирате всяка заран, без да подозирате какъв брой потребна е тя за черния ви дроб. Да, приказваме за кафето – чисто, мощно и същинско. Когато е висококачествено, кафето е лек за черния дроб. Този орган има чудното свойство да се саморегенерира и възвръща, а кафето подкрепя точно този развой. Диетологът Кортни Д`Анджело сочи кафето като средство за увеличаване на антиоксидантната отбрана на черния дроб. Според него то редуцира количеството мазнини, съхранявани в черния дроб, и му оказва помощ да се възвърне, предпазвайки го от свободните радикали. По думите на диетолога кафето може да намали риска от цироза посредством попречване на образуването на цикатрикси, както и да ограничи заплахата от други тежки чернодробни болести.
Колко кафе дневно можем да пием, без да се тормозим за здравето си
Обичате ли да стартирате деня си със мощно, ароматно кафе? По-късно денем несъзнателно посягате към още? Знаете ли какъв брой чаши кафе можете...
Прочети повече
Учените схванаха по какъв начин въздейства кафето на храносмилането

Обърнете внимание, че проучванията важат за чисто кафе с чудесно качество. Кафе с добавени житни култури, изсъхнало мляко и прочие не е известно дали имат отчасти или изцяло същото влияние върху черния дроб. Изберете чудесно кафе, пийте го чисто по 2 до 3 чаши дневно, без да добавяте захар, мляко, подсладители, сметана или други добавки и се насладете на аромата и усета му, които идват и с тази безспорна изгода за здравето – грижа за един от най-важните органи – черния дроб.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР