Черните петна върху биографията на Йорданка Фандъкова като кмет на

...
Черните петна върху биографията на Йорданка Фандъкова като кмет на
Коментари Харесай

Въпрос към Хекимян: Преди или след ремонта на ремонта Фандъкова стана “успешен” кмет на София?

Черните петна върху биографията на Йорданка Фандъкова като кмет на София не са едно и две. И въпреки и обективността на bTV под вещото управление на Антон Хекимян и хората преди него да е под въпрос, медията въпреки всичко е отразявала плачевните резултати от некадърността на столичната администрация. В медията има куп репортажи за пренареждането на жълтите павета, подлагали на критика са (къде откровено, къде не) проблемите, съобщавали са за нередностите. 

 

Отразен е в това число и казусът с следствието, стартирано от Европейската прокуратура за корист в размер на над 3 млн. евро при ремонта на жълтите павета. Разследването е е обвързвано с ръководството на средствата, отпуснати от Европейски Съюз на Столичната община, ръководена от Фандъкова. 

 

Изникват разумни въпроси. Как на фона на всичко това господин Хекимян видя, че Фандъкова е един “успешен ” кмет? Нима толкоз елементарно не помни? Нима толкоз елементарно се продава? Питам единствено. Възможно е Антон Хекимян в никакъв случай да не е бил на вярната страна на истината. Възможно е в никакъв случай да не е вярвал в правилата на публицистиката. Възможно е в никакъв случай да не е имал морал. Или е допустимо да е предал всичките си вярвания в името на облагата. 

 

“Журналистиката е диагноза ”, написа в един собствен остарял материал от 2017 г.  за “Площад Славейков ” Мария Касимова. Статията е във връзка новината, че Елена Йончева, Тома Томов и Александър Симов влизат в политиката отпред на листите на Българска социалистическа партия в тогавашните парламентарни избори. Хекимян не е първият. Може би няма и да е последният. 

 

Но всъщност публицистите са водени от възприятие за правдивост. В политиката - в противен случай. Това е кална борба, в която се вършат доста взаимни отстъпки. Най-вече с личността и моралния компас.

 

Затова не е по никакъв начин изненадващо, че в новото си амплоа господин Хекимян вижда Йорданка Фандъкова като един сполучлив кмет на София. Не знам обаче по какъв начин спи, знаейки, че това въобще не е правилно. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР