Черните боровинки рядко присъстват в списъка ви за пазаруване, нали?

...
Черните боровинки рядко присъстват в списъка ви за пазаруване, нали?
Коментари Харесай

Какво става с тялото, ако ядете всяка седмица боровинки

Черните боровинки рядко участват в листата ви за извършване на покупки, нали? Напразно! Те са доста по-здравословни от редица други плодове, защото са извънредно богати на антоцианиди, които са мощни антиоксиданти. Антоцианидите придават цвета на боровинките и оказват помощ при запушени кръвоносни съдове и отсрочване на мазнини. Освен това усъвършенстват кръвообращението и предотвратяват калциеви отлагания.

Тук ще научите какво значат другите сини тоналности на боровинките и какви преимущества за здравето оферират черните боровинки. Както към този момент споменахме, тези плодове съдържат доста антиоксиданти, които играят значима роля за процеса на стареене. Освен това имат противовъзпалителен и понижаващ холестерола резултат и защищават от разнообразни заболявания, като да вземем за пример рак.

Съвсем малко са храните, които включват повече антиоксиданти от черните боровинки - да вземем за пример черното грозде, ягодите, портокалите, сините сливи и грейпфрутите. Малките тъмносини зрънца съдържат също така доста витамин С, фолиева киселина и желязо. Тези субстанции са значими за образуването на алените кръвни телца и клетъчните мембрани в човешкия организъм. Ето за какво, с цел да бъдете здрави, е належащо да приемате повече антиоксиданти.

Учените са открили, че черните боровинки са потребни против алцхаймер. Д-р Робърт Крикорян твърди: „ Резултатите демонстрират, че при другите форми на деменция изгодата от черните боровинки в действителност е огромна. Те усъвършенстват паметта и когнитивните функционалности на възрастните хора. “

Някои забавни обстоятелства

Червените боровинки са по-скоро кисели на усет и имат стойност на pH 3. Синьо-виолетовите боровинки са сладникави и имат pH стойност 7-8. Черните боровинки оказват помощ при разстройство и стомашни проблеми с помощта на съдържащите се в тях дъбилни субстанции. Те порастват на шубраци, които доближават до 30 години. Месестата част на горските боровинки е зеленикава на цвят. Боровинките, които се продават в супермаркетите, нормално са парникови и месестата им част е светла. А това значи: светла месеста част = по-малко антоцианиди = по-малко изгоди за здравето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР