Черните автомобили са най-много по пътищата на Германия. Въз основа

...
Черните автомобили са най-много по пътищата на Германия. Въз основа
Коментари Харесай

Цветното понякога е по-евтино при втората ръка

Черните коли са най-вече по пътищата на Германия. Въз основа на съвсем 1,2 милиона рекламирани използвани коли, анализатори изследваха кой цвят на автомобила може да се трансформира в наклонност при цените тази година и откри някои невероятни неща.

Ярко боядисаните коли съставляват съвсем една пета (19,3 процента) от пазара на използвани коли в Германия. С 66,1 % обаче триото от черни, сиви и бели коли господства в Германия (черни 27,4 %, сиви 20,1 % и бели 18,6 процента). Ако желаете да шофирате с тълпата и да си купите черна кола, сега би трябвало да платите 9,1 % повече от междинната цена на използвана кола.

Автомобилите, боядисани в сиво, също костват с 8,5 % повече от междинното. Още по-скъпи са единствено зелените (плюс 9,2 на сто) и жълтите (плюс 10,8 на сто) коли втора ръка.

Като цяло предлагането на пазара на използвани коли е намаляло с съвсем една пета (минус 19,8 процента) по отношение на предходната година, до момента в който цените са се повишили до приблизително малко под 27 400 евро. Ако желаете да спестите, когато купувате кола, би трябвало да помислите за транспортно средство в сребрист или виолетов цвят. При приблизително 20 838 евро използваните сребристи коли са съвсем една четвърт (минус 23,9 процента) по-евтини от пазара като цяло.

Особено евтини модели с железен цвят сега се продават в Саарланд за приблизително 17 925 евро (спад от 14 процента), в Бремен за 18 989 евро (спад от 8,9 процента) и в Шлезвиг-Холщайн за 19 004 евро (спад от 8,6 процента). Още по-голям капацитет за спестявания има при използвани коли, които са единствено лилави на цвят. С 28,4 % под междинното, те се продават за към 19 605 евро.

Тези, които харесват цветното, сега избират да карат кола в алено или жълто - потребителският интерес към тези летни тонове се е нараснал най-вече в съпоставяне със същия месец на предходната година. Рекламите с жълти коли са обсъждани 11,1% по-често, следвани от алените използвани коли с нарастване от 7%. Въпреки това алените коли се оферират за относително ниска междинна цена от 23 787 евро, до момента в който за жълто транспортно средство би трябвало да се платят цели 30 333 евро. Следователно жълтото е най-скъпият цвят (плюс 10,8 % по отношение на общата междинна стойност) в гамата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР