Черна мечка, която беше спасена от украински войници по време

...
Черна мечка, която беше спасена от украински войници по време
Коментари Харесай

Черна мечка, спасена от украински войници от руска война, намери нов дом в зоологическата градина в Обединеното кралство

Черна мечка, която беше избавена от украински бойци по време на съветската инвазия, най-сетне откри нов дом в зоологическа градина в Шотландия.

Зоопаркът Five Sisters в Уест Калдър, Западен Лотиан, приюти още веднъж азиатска черна мечка на име Ямпил от село Ямпил в Украйна. Войници откриха изоставена зоологическа градина в селото, когато дойдоха през юли 2022 година, пет месеца откакто Владимир Путин разгласи война на прилежащата на Русия страна.

От близо 200 животни в зоопарка, мечката Ямпил беше едно от няколко животни, които да оцелеят след нашествието. Според Организация на обединените нации повече от 13 милиона украинци са били принудени да изоставен домовете си от началото на всеобщата война на Русия, в това число седем милиона бежанци и 6,5 милиона вътрешно разселени лица.

Безброй животни бяха изоставени, принудени да се борят за оцеляване на фона на съветските офанзиви и студеното време. Персоналът на Five Sisters научи за мечката от белгийската благотворителна организация за хуманно отношение...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР