Черепът на колосално морско чудовище, което беше открито от Джурасик

...
Черепът на колосално морско чудовище, което беше открито от Джурасик
Коментари Харесай

Показахa колосален череп на морско чудовище

Черепът на колосално морско страшилище, което беше намерено от Джурасик Коуст, ще бъде изложен.

Вкаменелостта с дължина 2 метра принадлежи на плиозавър - един от най-страховитите хищници, които планетата в миналото е виждала.

Публиката може да види морското влечуго на 150 милиона години в сбирката Etches в Кимъридж в Дорсет, покрай мястото, където е открит звярът. Останалата част от неговия скелет може към момента да е заровен в рушащите се скали. Надеждата е, че в последна сметка може да бъде възобновена, оповестява BBC.

Муцуната на плиозавъра е открита от запалянко на фосили на плаж покрай залива Кимъридж. Останалата част от черепа му беше извлечена от половината път надолу по бързо ерозирала стена на канара от екип, който нестабилно висеше на въжета. Стив Етчес управлява напъните за премахване и подготовка на вкаменелостите.

Сега се разкрива в музея, който носи неговото име, дружно с юрските вкаменелости, които е прекарал цялостен живот в събиране.

„ Ще бъде впечатляващо, изключително когато дойдат деца, тъй като те ще влязат и ще го видят лице в лице – което би трябвало да има нужния резултат “, сподели той пред BBC News.

Черепът на плиозавъра е един от най-пълните екземпляри, откривани в миналото, и е чудесно непокътнат.

Не е нужно доста въображение, с цел да видите, че това би била най-хубавата машина за ликвидиране.

Неговата голяма челюст, сходна на крокодил, е цялостна със 130 остри като бръснач зъба, а кавернозните дупки от двете страни на черепа биха били цялостни с големи мускули.

Изследователите считат, че силата на ухапването му би била в същия диапазон като на T. Rex - което е спечелило на плиозавъра прозвището " морски рекс ".

Пораснало до 10-12 м дължина, античното влечуго би се движело през океана благодарение на четири големи крайника, сходни на весло. Така че, макар размера си, щеше да се движи бързо. Преминаващата плячка би била убита с една-единствена хапка и по-късно напряко погълната - учените считат, че това страшилище не си е предписание труда да дъвче храната си.

„ Плиозаврите са били върха на хранителната верига “, сподели Стив Етчес,

„ Те даже биха се хранели със себеподобните си, тъй като в сбирките имаме кости от плиозавър с белези от ухапвания от плиозавър. “

Освен публичния интерес към този праисторически звяр, откривателите също имат предпочитание да се приближат до вкаменелостите. Той има характерности, които не се виждат при други плиозаври, в това число висок гребен на главата, което допуска, че може да е нов тип за науката.

А какво да кажем за останалата част от тялото на плиозавъра?

Ако скелетът към момента е в глината на канара Кимъридж, а бреговата линия бързо ерозира, това в действителност е конкуренция с времето. Стив Етчес желае да го измъкне, преди да бъде загубен вечно в морето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР