Черепът на жена е открит през 1950 г. и се

...
Черепът на жена е открит през 1950 г. и се
Коментари Харесай

Изкуствен интелект пресъздаде лицето на първата европейска жена-амазонка. Как е изглеждала тя?

Черепът на жена е открит през 1950 година и се счита, че е най-старият анатомично актуален човек, генетично секвениран в миналото.

Череп на жена, открит в пещера в Чешката република, е употребен за първата по рода си правосъдна реорганизация на лицето ѝ благодарение на изкуствен интелект.

Бразилският графичен специалист Сисеро Мораес, който преди този момент възпроизведе лицето на Тутанкамон, сподели, че в началото се е считало, че вкаменелостта е мъжка “поради здравината на черепа “, само че това бързо се оказа неправилно, защото при възпроизвеждането останките се оказали женски.

Мораес сподели: „ Виждаме жена с много мощно лице, което елементарно може да се смята за актуален мъж. Това е мощно, доста мощно лице на амазонски боец. С черепа, реконструиран в 3D-вариант, ние продължихме процеса на напасване на лицето. Взехме данни от две компютърни томографии — едно на мъж и едно на жена „ Zlatý kůň “. Резултатът бяха две лица, които си наподобяват едно с друго, само че с дребни разлики. Последното лице е интерполация на две анатомични деформации “.

Оригиналното обрисуване на лицето е уловило единствено формата в сивата канара, без субективни детайли като цвят на кожата, цвят на косата и цвят на очите.

Втората версия показва функционалности и придава на реконструкцията по-човешки аспект.

Мораес предположил, че “по-здравото “ лице може да е било присъща линия на ранния представител на типа homo sapiens.

Първата вълна от модерни хора, част от която е била и една жена, идва в Европа преди към 40 000-45 000 години. Те обаче не са оставили генетично завещание на актуалните европейци, които идват по-късно — преди към 37 000 години.

Смята се, че дамата, открита през 1950 година, е най-старият анатомично актуален човек, който в миналото е бил генетично секвениран.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР